Sari la conținut

Startup-ul care ar putea schimba lumea computerelor pentru totdeauna

După o finanțare de aproximativ 4,5 miliarde de dolari din partea giganților IT, Magic Leap a devenit una dintre cele mai valoroase companii din industria noilor tehnologii. Fondată în 2011 de către Rony Abovitz, Magic Leap s-a dezvoltat în mare secret. Doar câțiva oameni au avut ocazia să-i testeze produsele.

magic leap

Foto: magicleap.com

Cu toate acestea, afacerea din Florida a reușit să strângă sume enorme din partea unor giganți precum Andreessen Horowitz, Kleiner Perkins, Google, JPMorgan, Fidelity sau Alibaba. Finanțările uriașe au stârnit și numeroase zvonuri legate de proiectele Magic Leap. Se zvonește că proiectele firmei conduse de Rony Abovitz includ holograme, lasere și un produs considerat revoluţionar de realitate virtuală. Până acum însă, Magic Leap nu a comercializat niciun produs și nici nu a oferit teste publice sau explicații pentru proiectele sale.

Însă acum compania începe să-și schimbe strategia. Într-un interviu pentru Forbes, Abovitz povestește că Magic Leap a cheltuit miliarde de dolari pentru a perfecționa un prototip care va apărea în curând pe piață. Lansarea lui, estimată în următoarele 18 luni, promite deschiderea unei noi ere în lumea computerelor, o interfață inovatoare care va fi folosită în următoarele decenii. „Construim un nou tip de computer, total diferit de ce există acum pe piață,spune Abovitz.

Inovația adusă de Magic Leap poate fi o adevărată mașină de distrugere. Dacă promisiunile se adeveresc, această tehnologie poate afecta toate afacerile care utilizează computere.

Probabil ai încercat realitatea virtuală (VR) oferită de companii precum Sony, Google sau Samsung. VR se referă la ambianțe artificiale create pe calculator, în prezent folosite în special pentru jocurile pe calculator. Magic Leap promite să ducă realitatea virtuală la un alt nivel. Abovitz și echipa sa și-au imaginat oameni virtuali care să lucreze drept asistenți, după cum o arată unul dintre demo-urile companiei. Un asistent virtual care ar putea să transmită mesajele în locul tău.

„Nu este doar despre divertisment sau jocuri video. Este o metodă diferită de a interacționa cu lumea, o nouă generație de calculatoare. Cred că Magic Leap va deveni o companie foarte importantă,spune Thomas Tull, fondatorul Legendary Entertainment, un important investitor al companiei Magic Leap.