Video&Foto Klaus Iohannis a mers cu bicicleta la Cotroceni: E sănătos, te miști mult mai ușor în trafic. Încercați să lăsați mașina acasă

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis merge cu bicicleta
Președintele Klaus Iohannis se alătură campaniei Vinerea Verde. Foto:: Agerpres

Președintele Klaus Iohannis se alătură campaniei Vinerea Verde. Șeful statului a renunțat astăzi la mașină și a mers la Palatul Cotroceni cu bicicleta.

ACTUALIZARE. „Am venit cu bicicleta la birou pentru că vreau să fiu parte din campania Vinerea Verde, pe care o găsesc foarte bună”, a spus Klaus Iohannis, după ce a ajuns la Palatul Cotroceni.

El i-a îndemnat pe românii să lase maşina personală acasă şi să utilizeze bicicleta sau transportul public sau chiar să meargă pe jos, pentru că „e sănătos”.

Mersul pe bicicletă e foarte sănătos, te miști mult mai ușor în trafic și ajungi aproape la fel de repede la serviciu ca atunci când mergi cu mașina personală”, a spus el.

Chiar dacă nu a avut parte de vreme bună, Iohannis a spus că „un pic de ploaie nu a dăunat nimănui”.

Klaus Iohannis merge cu bicicleta la Palatul Cotroceni în Vinerea Verde. Foto: presidency.ro
Klaus Iohannis merge cu bicicleta la Palatul Cotroceni în Vinerea Verde. Foto: presidency.ro

O alternativă - aici și autoritățile au de lucru - e transportul în comun. Încercați să lăsați mașina acasă, veniți pe jos, cu bicicleta sau cu transportul public. Astfel vom reduce poluarea în orașele noastre și întreaga mișcare în oraș va fi mai plăcută. Aduce și beneficii pentru sănătatea fiecăruia când ne mișcăm puțin”, a adăugat Iohanns.


Traseul președintelui a început la Statuia Aviatorilor și se va încheia la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis poartă cască de protecție și mască.

Mai mulți demnitari au decis să nu mai folosească mașinile vinerea și să meargă la serviciu fie cu bicicleta, fie cu mijloacele de transport în comun. 

Campania Vinerea Verde a început în luna martie și încurajează mijloacele de transport alternative, pentru a reduce poluarea. Campania îşi propune ca, până la sfârşitul acestui an, cel puţin unul din patru angajaţi să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun şi să renunţe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.

Ieri, președintele a sărbătorit Ziua Pământului cu o vizită la Parcul Național Văcărești.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri