Doi urşi şi un lup măresc familia de animale formată în Rezervaţia de la Zărneşti

Data publicării:
ursi

Rezervaţia de urşi de la Zărneşti, judeţul Braşov, se măreşte. Două exemplare au fost aduse aici de la Grădina Zoologică din Baia Mare, unde trăiau într-un ţarc neîncăpător. Cei doi urşi au zece, respectiv 20 de ani. Odată cu ei, în rezervaţie a ajuns şi o lupoaică în vârstă de zece ani.

Cei de la Rezervaţia Zărneşti spun că lupii au un ţarc special numai al lor, unde pot să trăiască în condiţii optime, în timp ce urşii au fost duşi într-un ţarc de circa zece hectare, cel mai mare ţarc de urşi din Europa.

Spaţiul a fost amenajat astfel încât urşii să aibă parte de un mediu cât mai apropiat de habitatul natural. Animalele au bârloguri şi „piscine”, iar mâncarea le este plasată în anumite locuri, astfel încât animalul să facă efortul să o caute.

Animalele pot fi adoptate virtual contra unor sume de bani care sunt folosite de administratorii rezervaţiei pentru a hrăni animalele şi pentru a le oferi acestora cele mai bune condiţii de viaţă. Suma trebuie să fie de minim 5 euro, iar părinţii adoptivi primesc la schimb un certificat de adopţie, însoţit de poza ursului, dar şi de întreaga sa poveste de viaţă. Totodată, ei primesc lunar veşti prin e-mail despre ursii lor de la administratori.

Rezervaţia de urşi de la Zărneşti este unică în România şi Europa de Est. În prezent, în rezervaţie trăiesc 62 de exemplare, iar fiecare dintre ei are la dispoziţie, pentru plimbare, suprafeţe vaste.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri