Lacul Băneasa a fost poluat cu o substanță de culoare neagră. Garda de mediu merge la fața locului pentru a cerceta

Data publicării:
poluare-lac-baneasa-fb
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Lacul Băneasa este poluat, a anunțat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, sâmbătă, într-o postare pe Facebook, alături de o fotografie cu poluarea vizibilă din apă. Garda de mediu a anunțat că va interveni pentru a vedea care este sursa poluării și substanța deversată în lac.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Poluare pe Lacul Băneasa! Poate fi o deversare de păcură sau altă substanță de la locuințele de pe malul lacului. Am închis stăvilarul spre Herăstrău. Garda de mediu trebuie să afle urgent cine este poluatorul. În caz că nu are alte preocupări...”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Între timp, garda de mediu a anunțat că va interveni pentru a vedea ce s-a întâmplat: „Echipa de permanență a gărzii de mediu București se deplasează chiar acum la fața locului pentru a verifica aspectele semnalate și pentru a dispune măsuri. Specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor București din cadrul ANAR vor preleva probe de apă pentru a determina consistența și intensitatea poluării”.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri