Campionatul European de Drift de la Prejmer: Piloţi din zece ţări, mulţi cai putere şi miros de cauciuc încins

Data publicării:
ramona rusu drift

În Campionatul European de Drift de la Prejmer 2013, concurenta româncă Ramona Rusu a fost centrul atenţiei | Sursă foto: facebook.com/eneoseurope

Zgomotul şi mirosul de cauciuc încins au stăpânit ziua de sâmbătă pista de la Prejmer. Piloţi din Franţa, Ungaria, Italia sau România s-au aliniat la startul Campionatului European de Drift. Cele 40 de maşini tunate şi miile de cai putere au ţinut publicul cu sufletul la gură.

Potrivit organizatorului, preşedintele Federaţiei Române de Drift Gabriel Onofrei, este vorba de maşini foarte scumpe şi foarte bine pregătite pentru astfel de competiţii, cu preţuri care pot pleca de la 5000 de euro - pentru un debutant, de exemplu -, şi pot ajunge până la 100.000 de euro.

Cu toate maşinile tunate au atras privirile multor spectatori, în centrul atenţiei a fost singura fată din competiţie, reprezentanta României. Ramona Rusu, 26 de ani, este din Arad şi face drifting de doi ani. Acum conduce un BMW E30 şi este îndrăgostită iremediabil de acest sport. „Îmi plac maşinile, lucrez în domeniu... îmi place”, spune concurenta, care deplânge faptul că acest sport nu beneficiază de resurse în România. „Este nevoie de tehnică, de antrenament, de pasiune, de voinţă... Foarte mult antrenament pe care noi, românii, nu ni-l permitem. Nu avem trasee”, declară ea.

Pe margine, pasionaţii de drift au tresărit la fiecare demonstraţie a maşinilor de pe circuit.

Finala Campionatului European de Drift are loc duminică, atunci când se aleg cei mai buni trei şoferi din ultimii 16 rămaşi în competiţie.

Urmăriţi în reportajul Digi24 declaraţiile altor concurenţi la Campionatul European de Drift de la Prejmer, Braşov:



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri