LIGA CAMPIONILOR.  Borussia Dortmund – Real Madrid 4-1. Lewandowski a marcat toate golurile nemţilor

Data publicării:
lewandowski

Formaţia Borussia Dortmund a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 4-1, pe Real Madrid, într-un meci contând pentru prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor, în care toate cele patru goluri ale grupării germane au fost înscrise de polonezul Robert Lewandowski.

 

Finala din acest an a celei mai importante competiţii fotbalistice rezervate echipelor de club are toate şansele să se transforme într-o afacere sută la sută nemţească. După ce Bayern Munchen a zdrobit-o cu 4-0 pe FC Barcelona, Borussia Dortmund a obţinut o victorie la fel de răsunătoare în faţa Realului, şi este greu de crezut că echipele spaniole vor reuşi să recupereze aceste diferenţe în meciurile retur, programate săptămâna viitoare. 

Eroul partidei de la Dortmund a fost polonezul Robert Lewandowski. Acesta a intrat în istoria UEFA Champions League drept primul jucător care înscrie de patru ori într-o semifinală. Totodată, atacantul de 24 de ani, care va pleca de la Borussia în această vară, este primul jucător care marchează de patru ori contra Realului într-un singur meci din Liga Campionilor și de cinci ori în același sezon.

Lewandowski a punctat în minutele 8, 50, 55 şi 66, ultimul din lovitură de la 11 metri, ân timp ce pentru Real a înscris portughezul Cristiano Ronaldo în minutul 43.

Au jucat echipele:

Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek (Grosskreutz '83), Subotic, Hummels, Schmelzer - Bender, Gundogan (Schieber '90+2) - Götze, Reus, Blaszczykowski (Kehl '82) - Lewandowski. Antrenor: Jurgen Klopp

Real Madrid: Diego López - Sergio Ramos, Pepe, Varane, Coentrao - Xabi Alonso (Kaka '80), Khedira - Özil, C.Ronaldo, Modric (Di Maria '68) - Higuaín (Benzema '68). Antrenor: Jose Mourinho

Cartonaşe galbene: Lewandowski '70 / Khedira '54, Ozil '64, Ramos '90+2

Meciul a fost arbitrat de Björn Kuipers, din Olanda, ajutat la cele două linii de Sander van Roekel şi Erwin Zeinstra, în timp ce rezervă a fost Berry Simons.

Partida retur va avea loc marţi, 30 aprilie, la Madrid.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri