David Popovici s-a retras din finala probei de 400 metri liber, la Campionatul European de la Roma

Data actualizării: Data publicării:
david popovici se bate cu mana in piept in bazin
David Popovici a înotat 100 de metri în 46 de secunde și 86 de sutimi Foto: Raed Krishan via Facebook David Popovici

David Popovici s-a retras din finala probei de 400 metri liber la Campionatul European de la Roma. Sportivul se calificase cu al patrulea timp.

UPDATE 12.55. Anunțul a fost făcut de Federația Română de Natație pe pagina de Facwbook.

"David Popovici nu va înota în finala de la 400m liber!

Antrenorul Adrian Rădulescu, împreună cu staff-ul tehnic, au decis să îl retragă pe David Popovici din finala de 400 m liber la Campionatul European de natație seniori de la Roma. Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare pe care l-ar fi avut în finală și dorința de a pregăti cât mai bine participarea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) – o competiție foarte puternică – sunt motivele care stau la baza acestei decizii.

Obiectivul a fost să ne verificăm la un Campionat European de seniori în proba de 400 de metri liber, o probă importantă în primul rând pentru pregătirea celorlalte două, unde rezultatele au fost cu adevărat strălucitoare, dar care a venit și cu oboseală. Pentru noi e la fel de importantă și competiția din Peru, unde ne dorim rezultate bune", a declarat antrenorul Adrian Rădulescu.

"David Popovici vă mulțumește pentru sprijinul necondiționat de care a avut parte pe toată durata competiției de la Roma și vă așteaptă mesajele de încurajare și la următoarele întreceri", potrivit mesajului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Știrea inițială:

David Popovici reușește o nouă performanță. Sportivul român s-a calificat în finala de 400 de metri a Campionatului european de la Roma.

Popovici a obținut al patrulea timp.

David Popovici a fost primul în seria sa, cu timpul de 3:47. 99 şi al patrulea după încheierea celor cinci serii.

Finala probei este programată miercuri seară, de la ora 19:53.

În urmă cu două zile, David Popovici a câștigat proba de 200 m liber la Campionatele Europene de nataţie de la Roma cu timpul de 1:42.97, al treilea cel mai bun timp din istorie la această probă. El a înregistrat un nou record mondial și european la juniori.

Sâmbătă, Popovici a cucerit titlul în proba de 100 m liber, cu un nou record mondial (46 sec 86/100).

Cele mai mari publicații sportive l-au ovaționat pe înotătorul român după cele două medalii de aur de la Roma. „Extraterestru”, „campion”, „de pe altă planetă”, „rege al natației”, „fenomen”. Sunt doar câteva dintre laudele pe care i le-au adus jurnaliștii străini.

David Popovici este deja comparat cu cel mai mare înotător al tuturor timpurilor, Michael Phelps. Antrenorul americanului a spus într-un interviu care sunt avantajele lui David. Robert Bowman, antrenorul lui Michael Phelps: Știe cum să își păstreze ritmul și să își conserve energia. Asta îl face un înotător foarte bun și în proba de 200 de metri. Îmi amintește de Michael Phelps când era tânăr. Au un fizic asemănător. Este slab. Nu are multă masă musculară. Asta a spus și el: sunt o legendă slabă. Generează viteză, pentru că se reduce din greutate, iar acesta este cel mai bun mod să înoți. Nu trebuie să te folosești doar de putere. (Sursa: SwimSwam)
 
 
 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri