FIFA le interzice suporterilor englezi să poarte costume de cruciaţi la Cupa Mondială din Qatar: Este ofensator pentru musulmani

Data publicării:
Suporteri englezi in costume de cruciati
Suporterii englezi obişnuiesc să poarte frecvent costume ce amintesc de cruciaţi. Foto: Profimedia Images

Reprezentanţii FIFA le-au transmis suporterilor englezi prezenţi în Qatar, la Cupa Mondială de Fotbal, să renunţe la costumele de cruciaţi sub ameninţarea că nu vor mai fi primiţi pe stadion.

"Costumele de cruciaţi în ţările arabe sau în Orientul Mijlociu pot fi ofensatoare pentru musulmani. De aceea colegii din departamentul anti-discriminare le-au cerut suporterilor să îşi schimbe hainele", a declarat un oficial FIFA pentru CNN.

Suporterii englezi au fost văzuţi la meciul ţării lor cu Iranul purtând imitaţii de cămăşi din zale, coifuri şi pelerine.

Acest lucru a nemulţumit mai mulţi comentatori din lumea musulmană.

"Evenimentele sportive globale ar trebui să promoveze coexistenţa paşnică. Ultimul lucru de care avem nevoie este să fie promovate, chiar şi din neatenţie, ideile din spatele cruciadelor, unele dintre cele mai mari atrocităţi din istoria umanităţii", a declarat scriitorul indian Sameer Arshad Khatlani, pentru NBC News.

"Dacă ştii chiar şi foarte puţin despre cruciade, atunci îţi poţi da seama ce reacţie pot provoca aceste costume în lumea islamică. Vorbim de o perioadă istorică despre care se vorbeşte încă mult în lumea musulmană, chiar dacă în Occident a fost uitată", a declarat şi profesorul de istorie medievală Simon John.

Ministerul britanic de Externe a avertizat de asemenea că: "legile şi obiceiurile din Qatar sunt diferite de cele din Marea Britanie" şi a îndemnat suporterii să se abţină de la acţiuni care ar putea fi considerate ofensatoare.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri