Sharapova, în declin. S-a aflat motivul adevărat al retragerii de la Miami Open

Data actualizării: Data publicării:
Maria Sharapova News Conference
Foto: Guliver/GettyImages

Maria Sharapova, jucătoarea care până nu demult era una dintre cele mai temute prezențe în fruntea clasamentului WTA, se clatină acum, sub povara unui viitor din ce în ce mai incert.

Sportiva din Rusia a ajuns numărul 42 în lume și este mai mereu eliminată în primele runde ale turneelor la care participă.

Coșmarul Sharapovei a început odată cu scandalul de dopaj care a fost implicată. Suspendată din circuit, aceasta nu a mai revenit niciodată la forma din trecut.

În cifre, performanțele dezastruoase ale Sharapovei arată în felul următor: dacă în 2015, înainte de suspendare, avusese 39 de victorii și 9 înfrângeri, în 2017, la revenirea pe teren, a reușit să iasă câștigătoare de 16 ori și a pierdut 6 meciuri. Nici 2018 nu a adus o îmbunătățire a rezultatelor: 5 victorii și 4 înfrângeri. Asta se traduce prin eliminări încă din primele tururi la turnee.

Exasperată, Sharapova și-a concediat antrenorul. S-a întâmplat imediat după Indian Wells, turneu la care a fost eliminată încă din primul tur. Imediat după turneu, rusoaica a anunțat că se retrage de la Miami, motivând o accidentare.

Însă se pare că aceasta a fost doar o scuză, dacă ne luăm după spusele Annei Chakvetadze.

„E clar că n-are nicio accidentare. A luat doar o pauză. Pur şi simplu, a realizat că n-are sens să joace în acest moment. (...) Ea se cunoaşte bine şi a înţeles că e mai bine să se pregătească pentru a ajunge la nivelul optim. Şi sunt sigură că va reveni la nivelul arătat înaintea suspendării”, a spus Chakvetadze.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri