Un brăilean care i-a trimis bunicii sale patru kilograme de cannabis în loc de alimente a fost condamnat la trei de închisoare

Data publicării:
Cannabis
Drogurile au fost trimise într-un pachet marcat ca având alimente şi dulciuri. Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Facebook/Poliţia Română

Un brăilean stabilit în Spania care i-a trimis bunicii sale rămase în țară patru kilograme de cannabis într-un pachet în care a declarat că sunt "alimente şi dulciuri" a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, scrie debraila.ro.

Faptele s-au petrecut la începutul lunii august din 2022. Brăileanul a pus drogurile în pungi de plastic vidate pe care le-a ascuns apoi în PET-uri cu apă şi le-a trimis bunicii sale din Brăila prin curier.

"A transportat pe teritoriul României droguri de risc, respectiv cantitatea de 3963,6 grame de cannabis, prin intermediul firmei de curierat, disimulată în coletul poștal având conținut declarat alimente, dulciuri etc.", se arată în rechizitoriul procurorilor.

Surse judiciare spun că bunica brăileanului ori ştia ce conţine pachetul, ori avea bănuieli. Într-o convorbire intrceptată între bunică şi nepotul ei, aceasta l-ar fi întrebat în mod repetat dacă pachetul "mai conține și altceva" şi s-a arătat îngrijorată că trebuie să păstreze coletul în casa ei.

În cele din urmă coletul a fost ridicat de un prieten al românului stabilit în Spania care a folosit buletinul bunicii.

Judecătorii care l-au condamnat pe brăilean la trei ani au considerat că acesta este integrat în societate, fiind căsătorit și având copii, aşa că pedeapsa a fost dată cu suspendare.

"Inculpatul nu are antecedente penale, nu s-a sustras de la urmărire penală ori judecată, nu a încercat zădărnicirea aflării adevărului ori a identificării şi tragerii la răspundere penală a autorului sau a participanţilor, astfel, având în vedere şi celelalte aspecte referitoare la persoana inculpatului reţinute mai sus, se concluzionează că scopul pedepsei poate fi atins şi fără executarea de către acesta a pedepsei aplicate", se arată în motivarea deciziei.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri