"Voinici ai neamului", alături de Pintea Viteazul. Cum au ajuns numele lui Gabriel Zetea şi al lui Liviu Pop pe un monument istoric

Data actualizării: Data publicării:
monument zetea

Încă o plăcuţă omagială în care apare gravat în piatră numele lui Gabriel Zetea, preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş. De data aceasta la Săcel, unde s-a ridicat un monument în memoria lui Pintea Viteazul.

Aşadar, cazul de la școala din Dragomirești, unde primarul a realizat o plachetă omagială pentru a aduce mulţumiri lui Dumnezeu, Guvernului Dăncilă şi lui Gabriel Zetea, nu este singular.

Primarul Dologa, din Săcel, a fost mult mai inventiv și a pus pe „Masa Pintii” din localitate, un monument ridicat în memoria lui Pintea Viteazul, și o plăcuță omagială pe care apar, cu poze, președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea, senatorul PSD Liviu Pop și deputatul PSD Gheorghe Șimon.

Monumentul are inscripţionat şi un motto: „P-aci trecut-o Pintea / Şi Dragoş, şi Bogdan / Ş-o mai trecut ş-or trece / Voinici din acest neam”, „semnat” G. Dologa, edilul din Săcel.

Sunt gravate şi numele celor 11 preoţi parohi şi „fii ai satului”, dar nu şi cele ale celor care au ridicat, efectiv, monumentul.

Un caz asemănător a fost semnalat la începutul săptămânii, odată cu noul an şcolar. O plachetă omagială a fost amplasată pe perete, la intrarea în şcoala din Dragomireşti, din Maramureş, prin care primarul îşi exprima recunoştinţa faţă de Dumnezeu şi faţă de Guvernul condus de Viorica Dăncilă pentru renovarea unităţii de învăţământ.

Inaugurarea a avut loc în fața mulțimii de elevi, profesori, preoți și consilieri locali, în frunte cu președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Întrebat dacă este normală o astfel de iniţiativă, Gabriel Zetea, a motivat la Digi24 că este o iniţiativă privată a primarului: „A fost dorinţa lui de a o prezenta ieri. Cu ce să mă deranjeze iniţiativa lui? A dorit să prezinte punctul său de vedere personal, i-am strâns mâna, i-am mulţumit”, a spus la Digi24 Gabriel Zetea.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri