Grădiniţă din banii americanilor la Deveselu

Data publicării:
deveselu

În grădiniţa de la Deveselu, după primul clopoţel, s-a intonat imnul Statelor Unite ale Americii, iar principalii finanţatori ai proiectului nu au lipsit de la inaugurare.

„Educaţia este foarte importantă pentru noi şi vom continua să o susţinem cât vom putea de bine”, a spus William Garren, comandant al bazei de la Deveselu.

„Este o plăcere deosebită să fiţi cu noi azi, am ascultat imnul Americii la noi, în comuna Deveselu, este o onoare pentru noi că v-am avut alături trei ani şi ştiu că tot ce am făcut, am făcut împreună”, a spus şi Ion Aliman, primarul din Deveselu.

„Este un mare lucru pentru noi, nu ştiu dacă aş fi reuşit noi vreodată să investim, într-un singur an, noi ca şi comunitate”, a afirmat, la rândul său, Ramona Urâtu, directorul grădiniţei.

Noua grădiniţă din Deveselu are peste 320 de metri pătraţi, trei săli de clasă, o sală de mese, bucătărie, cabinet medical şi sală de sport.

Foarte frumos. Este foarte frumos. Chiar mi-a plăcut şi suntem foarte încântaţi. Condiţii cum nu am avut până acum”, a spus unul dintre părinţi.

Primarul le-a pregătit americanilor albume cu fotografii care să le amintească cum era şcoala înainte şi după renovare.

De la 1 octombrie, grădiniţa din Deveselu va funcţiona cu program prelungit. Investiţia totală a americanilor în noua grădiniţă, dar şi în renovarea şcolii este de 800.000 de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri