Control la Institutul Oncologic din București 

Data publicării:
ministerul sanatatii

Ministrul Sănătății a anunțat, într-un comunicat, că a dispus Corpului de control să efectueze o anchetă cu privire la contractele de achiziții ale Institutului Oncologic București cu firma producătoare de dezinfectanți. 

„Ministrul Sănătăţii a dispus Corpului de Control, astăzi, 3 mai 2016, efectuarea unei anchete în ceea ce priveşte contractele de achiziţii încheiate de Institutul Oncologic Bucureşti cu firma producătoare a dezinfectanţilor în cauză, dar şi cu alţi agenţi economici, care pot avea legătură cu ancheta în cazul biocidelor”, potrivit comunicatului Ministerului Sănătății. 

De asemenea, ministerul a transmis că rezultatele anchetei vor fi transmise Parchetului General. 

„Rezultatele anchetei Corpului de Control vor fi transmise Parchetului General. De asemenea, ministrul Sănătăţii are în vedere extinderea anchetei pe marginea procedurilor de contractare şi achiziţii şi la alte unităţi spitaliceşti”, conform Ministerului Sănătății. 

Ministerul a precizat că DSP va anunța mâine rezultatele primelor teste de autocontrol și sanitaţie dispuse de ministrul Sănătăţii la data de 28 aprilie. 

Conducerea Institutului Oncologic din București este în concediu și nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere.

Compania Hexi Farma a denunțat informațiile apărute în ultima perioadă drept „rău-voitoare” și a asigurat autoritățile că vor coopera. 

„Încă de la începutul săptămânii, întreagă comunicare cu presa s-a făcut pe baza de adevăruri sau de recunoaşterea informaţiilor pe care încă nu le avem, nicidecum pe minciună. Am înţeles situaţia la adevărată ei gravitate şi am plecat capul până când vom avea mai multe informaţii, dar nu vom accepta să fim catalogaţi drept mincinoşi şi nicidecum drept proşti”, a precizat Hexi Pharma. 

Citiți și: 
Dezinfectanți diluați. Compania Hexi Pharma face precizări
Scandalul dezinfectanţilor diluați. Substanțe din peste 200 de spitale vor fi analizate în zilele de Paşti
Spitale dezinfectate cu apă şi încredere. Corpul de Control verifică

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri