Mircea Moloț și Tiberiu Balint, șefii CJ Hunedoara, reținuți

Data publicării:
mircea molot - 1477083-Mediafax Foto-Doru Nica

 

Actualizare 17:45. Mircea Moloț, președintele Consiliului Județean Hunedoara, a primit pe numele său un mandat de reținere pentru 24 de ore de la procurorii DNA Alba. Odată cu președintele CJ Hunedoara a fost dus la audieri și vicepreședintele Consiliului, Tiberiu Balint.

Mircea Moloț este acuzat de mai multe fapte de corupție, printre care abuz în serviciu, trafic de influență, dar și cumpărare de influență. De asemenea, în urma perchezițiilor, anchetatorii au găsit în biroul său de la CJ Hunedoara și un document clasificat ca secret de stat. Astfel, procurorii au extins urmărirea penală și cu privire la infracțiunea de deținere fără drept a unui document ce deține informații secrete de stat.


Este vorba despre noi acuzații formulate de procurorii de la DNA Alba Iulia în dosarul început în urmă cu aproximativ două săptămâni, atunci când s-au făcut mai multe percheziții, inclusiv la domiciliul președintelui Consiliului Județean Hunedoara. 

Citiți și: 

Percheziţii la Consiliul Judeţean Hunedoara

Atunci se făceau cercetări cu privire la modul în care acesta ar fi acordat către două firme preferate, potrivit acuzațiilor, o serie de contracte pentru reabilitarea sistemului de epurare a apei din județul Hunedoara.

Ulterior, după ce au analizat documentele strânse în urma acelor percheziții și după ce au făcut mai multe audieri în acest dosar, procurorii au extins lista acuzațiilor, iar noile infracțiuni pentru care este cercetat președintele CJ Hunedoara se referă la folosirea influenței de lider politic. Mai exact, oficialul din Hunedoara ar fi condiționat acordarea de fonduri guvernamentale prin prisma funcției pe care o deține de modul în care votează la alegerile prezidențiale oamenii dintr-o comună din județul Hunedoara.

Cine e Mircea Moloț

Mircea Moloţ este la al treilea mandat consecutiv la şefia Consiliului Judeţean Hunedoara. A mai fost viceprimar al municipiului Deva între 2000 şi 2004, iar din 2010 este preşedintele PNL Hunedoara.

Conform declarației de avere și interese a lui Mircea Moloț, oficialul deține cinci terenuri, totalizând câteva zeci de mii de metri pătrați, două case și un autoturism din 1990. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara are și un depozit bancar de 10 mii de lei, un cont curent de aproape 20 de mii de lei şi un fond de investiţii de 21 de mii de lei. Ca şef al CJ Hunedoara, Mircea Moţ a încasat un venit anual de puţin peste 50 mii de lei, iar din vânzarea de animale şi produse, alte 100 de mii de lei.

Declarația de avere și de interese, AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri