C.T. Popescu, amendat pentru discriminare la adresa romilor

Data publicării:
cristian tudor popescu ctp 5345359-Mediafax Foto-Octav Ganea-1

 

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii a decis să-l sancționeze cu o amendă de 2000 de lei pe jurnalistul C.T. Popescu, după ce acesta ar fi publicat un material „care aduce atingere demnitatii romilor” în ziarul Gândul. 

„Publicarea in ziarul Gandul a unui articol, care aduce atingere demnitatii romilor si creeaza o atmosfera degradanta si ofensatoare la adresa persoanelor de etnie roma, cu urmatorul continut:

"Asta toamna am participat la Paris la o intalnire internationala. Cea mai neplacuta situatie de care m-am lovit a fost confundarea, voita sau nu, a tiganilor autori de infractiuni pe banda rulanta in Franta cu romani. M-am straduit cat am putut sa explic ca acesti tigani hoti, cersetori, criminali, nu au legatura cu romanii. Ca au o cultura internationala a faradelegii, proprie etniei lor, careia trebuie sa-i faca fata intreaga Europa, nu Romania de una singura" reprezinta discriminare si incalca dreptul la demnitate al persoanei, conform art. 2, alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. nr. 137/2000, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare”, se arată în decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri