Crin Antonescu: Ieşirea lui Băsescu, cauzată de îmbătrânire accelerată, cu fenomene de degenerescenţă

Data publicării:
antonescu basescu mfax

Antonescu a comentat, la un post de televiziune, afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu cu privire la faptul că Victor Ponta ar fi devenit frecventabil în plan internaţional ca urmare a semnării pactului de coabitare din 2012.

"Asta înseamnă să spui că votul alegătorilor români, pe care l-a recunoscut - "zdrobitor" l-a calificat - nu este în măsură să califice nişte lideri politici pentru a reprezenta această ţară, deci că nu are nicio valoare. Doi, să asumi în numele celorlalte ţări din Europa, din comunitatea internaţională, că nu ar fi discutat cu reprezentanţii legitimi rezultaţi din alegerile poporului român. Aceasta este o afirmaţie pe care o putem pune pe seama unei îmbătrâniri accelerate, însoţită de fenomene de degenerescenţă. Pentru că şi Petre Ţuţea era mult mai bătrân, dar era extrem de inteligent şi în minţile lui", a spus Antonescu.

Liderul PNL a precizat că afirmaţiile şefului statului mai pot fi puse "pe seama unei încercări jenante de a minţi grobian această naţiune încă o dată".

"Tot acest spectacol jalnic - văd că devine cotidian - în care un şef de stat iese şi îl toarnă în detaliu pe prim-ministru (...) Problema domnului Băsescu este următoarea, pesemne că domnia sa o fi frecventabil... nu e frecventat", a precizat Antonescu.

Acesta a afirmat că regimul său de "frecventabilitate internaţională este unul perfect normal".

El a menţinat că a avut deplasări oficiale şi întâlniri cu omologii săi din Spania, Marea Britanie, Elveţia, dar şi întrevederi la Bucureşti cu înalţi oficiali ai altor state. Antonescu a mai precizat că urmează să aibă o vizită oficială în Polonia şi, ulterior, în Israel.

Ce a spus preşedintele Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Cotroceni, că Victor Ponta şi Crin Antonescu sunt "ca doi bebeluşi" din punct de vedere al înţelegerii funcţionării statului democratic, acordul de coabitare făcându-l frecventabil pe plan extern pe premier, nu şi pe liderul liberal.

Şeful statului a vorbit despre motivul încheierii acestui acord de colaborare instituţională, arătând că "România a optat, în urma alegerilor, ca primii oameni în stat să fie Crin Antonescu şi Victor Ponta", cei doi fiind şi "primii responsabili de lovitura de stat din vara anului 2012".

"Atunci mi s-a părut rezonabil să întind o mână nu lor, ci României, pentru că ei au demonstrat, de la semnarea acestui acord de colaborare instituţională, şi până acum că n-au înţeles nimic din ce au făcut în vara anului 2012", a spus Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri