Daniel Savu (Comisia de Control al SRI): Traian Băsescu dezinformează opinia publică

Data publicării:
basescu -Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu

Domnul Băsescu, dacă vrea să se adreseze, se poate adresa. Noi nu putem să-l chemăm la audieri, că nu mai avem nicio competență, nici pe domnul Maior nu mai putem să-l chemăm la audieri să ne spună ce s-a întâmplat. Dacă domnul Maior vrea să-și apere mandatul, va ieși public și va spune ce crede de cuviință, de ce a acceptat ca doamna Udrea să vină la sediul SRI, prim-adjunctul era obligat, dacă l-a chemat domnul Maior să fie de față, probabil și-a luat și domnul Maior niște măsuri de prevedere, să nu stea singur la discuțiile alea”, a declarat Daniel Savu, senator PSD, membru în comisia de control al SRI.

Domnul Traian Băsescu dezinformează opinia publică spunând că n-avea nicio competență și că, vezi Doamne, comisia parlamentară trebuia... noi n-am fost sesizați pe vremea aia. Dacă dânsul a primit niște informații și știa ceva trebuia să sesizeze comisia parlamentară, sau ca șef al CSAT-ului care a fost, trebuia să ia măsurile care erau de cuviință. Putea demite pe oricine, în afara directorului – care e înlocuit de Parlament, dar adjuncții, militarii de carieră... putea să ia măsuri în CSAT cum dorea dânsul”, a mai spus Daniel Savu. 

Într-un interviu acordat săptămâna trecută, Elena Udrea a declarat că l-a informat şi pe fostul preşedinte Traian Băsescu despre faptul că şeful interimar al SRI, generalul Florian Coldea, i-ar fi cerut lui Dorin Cocoş să îi dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă, pentru televiziunea acestuia din urmă.

Ieri, fostul președinte a reacționat. Traian Băsescu a declarat că Elena Udrea i-a spus aceleaşi lucruri pe care le-a susţinut în presă despre generalul Coldea, înainte de a le face publice.

„Elena Udrea mi-a spus. În mod categoric mi-a spus, dar preşedintele nu are niciun mijloc de verificare. Preşedintele nu are posibilitatea, ci Parlamentul. Preşedintele este beneficiarul informaţiilor”, a declarat fostul preşedinte al României. 

Citiți și:
Victor Ponta: Traian Băsescu a fost ocolit de serviciile secrete, spre finalul mandatului de președinte
Traian Băsescu: „Sper ca Elena Udrea să se bucure de condiții corecte să se apere”
Cine sunt parlamentarii care controlează activitatea SRI și SIE

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri