EXCLUSIV. Victor Ponta: Noua Constituție şi regionalizarea ar putea fi amânate cu un an

Data publicării:
ponta -resizedbun - Mediafax-5

Întrebat dacă USL poate aduce 9 milioane de români la vot pentru a modifica legea fundamentală, Victor Ponta a declarat că vede partea bună a acestei decizii.

„Vom putea face modificări în Constituție, în referendumuri cu 30% prezență. Pentru că prezența de 50% ne bloca pentru următorii 50 sau 100 de ani posibilitatea de a face orice fel de reformă și de schimbare. Era o barieră pe care am atins-o o singură dată, în 2003, cu niște eforturi speciale”, a declarat Victor Ponta.

„Ar fi fost bine să fie și acum, sigur, că e şi peste un an. Un an trece repede în politică. Nu moare România un an de zile. Curtea ne bloca doar un an să nu schimbăm nimic în România, deși erau lucruri bune și importante de schimbat”, a adăugat premierul.

Despre posibilitatea unei amânări a de modificare a Constituției, premierul a răspuns:

„Nu pot să iau o asemenea decizie singur. O să discut când mă întorc în țară cu colegii din USL și cu celelalte forțe politice. CCR ne-a dat voie după un an de zile. E mai greu de înțeles acest an. De ce ne-a întârziat un an? Nu mai contează”, a spus Victor Ponta.

Prim-ministrul a afirmat că în acest decurs de un an se va concentra pe politica economică.

„Important este că după un an de zile și cu 30% prezență putem în sfârșit să schimbăm sistemul constituțional, să facem reforma și moderinzarea României. Mă gândesc se ss-ar fi întâmplat dacă nu ne-ar fi lăsat Curtea Constituțională. Însemna că niciodată România nu se poate schimba. Așa doar ne-au amânat cu un an de zile”, a adăugat premierul.

„Am fi avut nevoie să facem schimbările mai repede, să facem regionalizarea mai repede, să facem un sistem politic care să nu mai ducă la crize, dar și peste un an e bine”, a afirmat Victor Ponta.

Întrebat dacă se amână regionalizarea, Victor Ponta a răspuns: „Dacă nu ai Constituție, nu poți să faci regionalizare. Sunt, evident, legate”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri