PSD și PNL au datorii de milioane de euro

Data publicării:
bani euro

PSD a acumulat deja, în mai bine de zece ani, datorii istorice. Şi procese pe măsură în instanţă. Acum conducerea PSD susţine că sumele s-au diminuat şi că a găsit diverse metode pentru a scăpa de executarea silită.

Mircea Drăghici, trezorier PSD: „Din 10,5 milioane de euro, cât erau în 2010, mai sunt în jur de 7 milioane de euro. Sunt procese în curs, nu sunt procese pierdute de PSD. Executări silite au fost, dar au fost ridicate prin diverse soluții. Sunt de ordinul zecilor, poate trecut de suta de creditori. Unii au crezut că în a executa scaunul președintelui de partid ar fi un titlu de glorie”.

Noua conducere are o nouă strategie financiară. Mircea Drăghici, trezorier PSD: „Intenționăm să schimbăm statutul. În sensul în care cotizația să fie obligatorie. Toate listele de candidați trebuie însoțite de adeverințe la zi cu plata cotizațiilor.

La începutul anului, fostul PDL avea datorii de peste 9 milioane de lei. Ar fi trebui plătite în mai puţin de un an.

Marian Zlotea, secretar general adjunct PNL: „Anumite litigii s-au rezolvat, s-au şi plătit în instanţă. Pe partea de executări, mai avem încă câteva care sunt în faza de contestaţii pe la tribunal sau la judecătoriile de sector. Într-un an de zile le vom închide”.

În curtea noului PNL, vechii liberali nu vor să plătească şi datoriile fostului PDL. Au peste 3 milioane de euro restanţe istorice. Iar cotizaţia lunară de 4.500 de lei impusă fiecărei filiale pentru a permite plata eşalonată a acestor datorii se adună greu.

Tribunalul Bucureşti a emis în acest an trei sentinţe prin care obligă filiala liberală la plata a peste două milioane de lei. Alte două acţiuni în instanţă îşi aşteaptă verdictul.

Partidul este mai interesat însă să afle noi surse de finanţare pentru locale. La Bucureşti fiecare filială de sector va contribui cu câte 7.000 de euro la realizarea sondajelor de opinie pentru departajarea candidaţilor la primării. Cei mai mulţi bani vor veni chiar de la aspiranţii la aceste candidaturi.

Cristian Buşoi, europarlamentar PNL: „Sondajul de opinie va fi plătit în mod oficial din conturile PNL, la ele vor contribui, cel puţin în Bucureşti, toate filialele de sector, fiind implicaţi toţi cei care candidează”.

Aceste sume nu constituie singura povară financiară pentru liberali. Conducerea nu a ajuns la nici o înţelegere cu foştii aliaţi social-democraţi în privinţa celor peste 9 milioane de lei cât reprezintă datoriile fostului USL.

Mircea Drăghici, trezorier PSD: „Nu am avut cu cine să ne așezăm la masă. Îi așteptăm, nu au venit încă niciodată”.

Până când acest lucru va deveni realitate, partidele au găsit o alternativă pentru a scăpa de presiunea uriaşă venită din partea creditorilor. PSD şi PNL au bătut palma ca, din 2016, campaniile electorale să fie subvenţionate din bani de la buget. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri