PSD va face o singură nominalizare pentru Cotroceni. Surse: Candidatul este Victor Ponta

Data publicării:
PSD-3

 

ACTUALIZARE 15.30. Comitetul executiv de la Orăştie a decis ca Victor Ponta să fie candidatul PSD pentru Cotroceni.


Această decizie echivalează, practic, cu faptul că partidul nu va mai organiza alegeri interne.

Mai mult, potrivit unor surse, unii lideri s-au exprimat în sensul ca Mircea Geoană să nu îşi depună candidatura la alegerile preliminare din partid, opinând că formaţiunea trebuie să aibă o singură nominalizare.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la Orăştie, că social-democraţii cu care a discutat în cadrul şedinţei informale a CExN doresc ca Victor Ponta să candideze la prezidenţiale, fără a mai organiza alegeri interne în partid pentru desemnarea candidatului.

Întrebat dacă social-democraţii vor ca Victor Ponta să-şi anunţe candidatura la prezidenţiale, Dragnea a răspuns: "Nu e nicio noutate faptul că colegii doresc lucrul ăsta".

Chiar dacă cei mai mulţi dintre social-democraţi invocă numele lui Victor Ponta ca prezidenţiabil, nu este exclus să apară şi alţi doritori. Unul dintre ei este chiar primarul general Sorin Oprescu, lăudat tocmai de Victor Ponta.

Este unul dintre marii lideri ai PSD, chiar dacă nu mai e în PSD. Eu nu exclud această variantă, dimpotrivă, mi-ar plăcea, dar aici e o decizie comună pe care trebuie să o luăm.

Lucrurile sunt foarte clare pentru mine, sunt mai mulţi doritori, respectăm statutul şi facem alegeri preliminare. Nu sunt mai mulţi, e unul singur, mergem la congres. Nu o să facem alegeri preliminare cu un singur candidat”, a declarat Victor Ponta.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a declarat dispus să candideze la alegerile prezidenţiale, dacă va avea sprijinul PSD şi al "poporului PSD".

Sunt conştient că am nevoie de o extracţie a societăţii civile ca să susţină lucrul acesta, pentru că altfel nu mă duc ca să mă aflu în treabă acolo. Mă duc, dacă va fi cazul şi dacă voi fi în această ipostază ... eu cred cu tărie că aşa e corect să spun în momentul în care, în ţară, astăzi, se întâmplă ca în povestea cu Albă ca Zăpada: oglindă, oglinjoară, cine e cel mai frumos din ţară, cine e cel mai prezidenţiabil din ţară? Eu nu stau să mă joc. Eu cu neamul meu nu mă joc, eu nu mă duc nici să fiu iepuraşul cuiva, nici să mă mângâie cineva pe cap, nu. Şi lucrurile astea le-am spus întotdeauna cinstit. Nu este nehotărâre, o spun apăsat: dacă va fi cazul ca aceste elemente, de care vorbim deschis aici, da, mă duc; dacă nu va fi cazul, îmi văd în continuare de treabă", a declarat Sorin Oprescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri