Ultima recepţie de 1 Decembrie cu Traian Băsescu președinte: fotografii, șampanie și glume cu Liviu Dragnea

Data publicării:
basescu discurs 1 decembrie 2014 presidency2

Preşedintele Traian Băsescu a avut o râbdare de fier. A stat mai bine de o oră şi jumătate să facă poze şi să discute cu toţi cei prezenţi. Un mare admirator, Edmond Tălmăcean, l-a urmărit pe şeful statului prin toată sala şi când a prins momentul a făcut un selfie cu preşedintele. Traian Băsescu s-a bucurat când a zărit-o în mulţime pe Livia Stanciu, preşedintele Curţii Supreme.

Şeful statului şi preşedintele Înaltei Curţi au schimbat câteva replici şi amabilităţi.

Sala Unirii a devenit neîncăpătoare pentru sutele de invitaţi. Mai ales că cei mai mulţi şi-au dorit o fotografie cu preşedintele.

În absenţa lui Victor Ponta, preşedintele s-a întreţinut minute bune cu Liviu Dragnea, numărul 2 din Partidul Social Democrat. Preşedintele şi vicepremierul au schimbat câteva replici, au glumit şi au râs. Traian Băsescu a vrut să facă o poză cu liderul PSD, pe seama căruia a glumit că ar putea fi dat afară din partid.

Invitaţii au recunoscut şi la plecare că nu au putut evita discuţiile politice.

„Foarte mulţi dintre colegii prezenţi acolo... sunt foarte multe de discutat mai ales prezentul şi viitorul. Ne interesează prezentul şi viitorul”, a spus deputatul Tinel Gheorghe.

Aglomeraţia i-a împiedicat pe unii să se bucure de bucatele pregătite pentru recepţie.

„Sunt un fan al sarmalelor de la Cotroceni”, a spus Remus Borza.

Înaintea recepţiei, Traian Băsescu a transmis, vizibil emoţionat, un mesaj către români.

Adresez românilor din țară, dar și românilor de pretutindeni, militarilor români, felicitări și urări de sănătate, de prosperitate cu ocazia sărbătorii naționale. La mulți ani, români, la mulți ani, România!”, a spus el.

Este pentru ultima dată când Traian Băsescu participă la ceremoniile de 1 Decembrie în calitate de şef al statului .

El a ţinut a să transmită şi un avertisment către politicieni: Să ţină cont, în deciziile lor, de nevoile şi aşteptările românilor.

Politicienii trebuie să înțeleagă că românii vor în primul rând stat de drept, o justiție în care toți să fie egali, vor sănătate pentru toți, vor educație, vor autostrăzi. Politicienii care nu vor înțelege acest lucru peste câțiva ani vor fi spulberați de același popor român”, a spus președintele în exercițiu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri