Victor Ponta: PSD şi PNL merg separat la europarlamentare

Data publicării:
antonescu ponta mediafax 1

Victor Ponta a susţinut un discurs în cea de-a doua zi a Congresului PSD.

"De luni începem campania pentru europarlamentarele din 2014, pentru că în mai 2014 nu vom mai avea umbrela USL. Veţi putea să demonstraţi în fiecare organizaţie, comună, oraş, judeţ care e capacitatea noastră de mobilizare, sprijnul pe care PSD îl are", a susţinut  Ponta, la Congresul PSD, după discursul preşedintelui PES, Sergei Stanishev adresat delegaţilor social-democraţi prezenţi la Sala Palatului.

Ponta a spus că se bazează pe sprijinul delegaţilor veniţi la Congres pentru ca PSD să fie primul partid din România la alegerile europarlamentare din 2014.

"Mă bazez pe dumneavostră ca să fim nu doar primul partid din România la alegeri, dar să fim în grupul social-democrat din Parlamentul European o delegaţie puternică şi respectată. Vreau să înţelegeţi acest mesaj şi să-l trataţi cu mare seriozitate. De luni vă consideraţi în campania pentru Parlamentul European", a spus Ponta.  

"Îi salut pe domnul Iliescu, domnul Geoană, îi salut pe domnul Gherman, domnul Năstase, pentru faptul că ieri au fost alături de noi. Am vorbit mai devereme cu domnul Năstase, care m-a rugat să vă transmit încă o dată cele mai calde sentimente pentru emoţia cu care a fost primit ieri la acest Congres", a mai spus Ponta.

Faptul că cele două partide vor merge separat în alegerile europarlamentare va conta pentru a se stabili ce procent va obţine fiecare partid. La alegerile parlamentare, când PSD şi PNL au candidat sub sigla USL, PNL a obţinut un scor istoric, fiind discuţii că acesta a fost o consecinţă a susţinerii din partea PSD.

În funcţie de scorul obţinut, partidul care va avea mai multe procente va putea să negocieze şi să pună condiţii.

Congresul PSD s-a reunit pentru a decide, prin vot, asupra noii structuri de conducere a partidului, singurul candidat la şefia formaţiunii fiind actualul preşedinte, Victor Ponta.

Liviu Dragnea candidează la funcţia de preşedinte executiv.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri