Victor Ponta preia ministerul Transporturilor. Ovidiu Silaghi, la Guvern

Data publicării:
relu fenechiu victor ponta mediafax-1

Actualizare 13.51. La Palatul Victoria a ajuns Ovidiu Silaghi, considerat favorit pentru a prelua funcția de ministru al Transporturilor. Interimar este în prezent Victor Ponta, care a preluat oficial mandatul astăzi.

Actualizare 13.00. Premierul Victor Ponta a declarat că Ovidiu Silaghi, considerat favorit pentru funcția de ministru al Transporturilor, a fost achitat în primă instanță de acuzațiile aduse de Agenția Națională de Integritate.

Potrivit ANI, între veniturile și cheltuielile lui Ovidiu Silaghi exista o diferență de aproximativ 45.000 de euro, în perioada mai-octombrie 2012. 

Ovidiu Silaghi, fost ministru în primul Guvern Ponta, a câștigat, în primă instanță, procesul cu ANI, dar Agenția de Integritate a făcut recurs.

Dacă dumneavoastră considerați că achitarea este o problemă....”, a fost răspunsul premierului la întrebările jurnaliștilor.

Oricare dintre noi poate fi acuza de ceva. Inclusiv acuzarea de către procuror are și valoarea apărării avocatului (...) În momentul în care s-a pronunțat un judecător, trebuie să ținem cont de el”, a spus Victor Ponta, explicând astfel și plecarea lui Relu Fenechiu din Guvern.

____________

Predarea oficială a mandatului se va face la ora 13.00.

Relu Fenechiu a fost revocat din Guvern, după ce Înalta Curte l-a condamnat, în primă instanță, la cinci ani de închisoare.

PNL nu a înaintat încă o propunere oficială privind viitorul ministru. Liberalii se vor întâlni marți pentru a decide cine preia portofoliul Transporturilor.

Până acum, numele vehiculate pentru această funcție sunt fostul ministru Ovidiu Silaghi și deputatul Mugur Cozmanciuc.

Înainte de întâlnirea cu Relu Fenechiu, Victor Ponta a declarat că s-a întâlnit sâmbătă cu fostul ministru și că a discutat cu acesta despre „ce este mai important”, fără a face însă precizări asupra temelor abordate.

În ceea ce privește numirea unui nou ministru la Transporturi, Victor Ponta a declarat că nu a discutat încă acest subiect cu liberalii, dar știe că în PNL se discută două variante.

Întrebat dacă are vreo preferință pentru Ovidiu Silaghi sau Mugur Cozmanciuc, premierul a spus: „Îi cunosc foarte bine pe amândoi. Amândoi au fost în guvern, unul ministru, celălalt secretar de stat. Dar aștept decizia celor de la PNL, o discutăm și după aceea, nu uitați că trebuie să îi propun preşedintelui”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri