CAZUL GEORGIANA. Protecția Copilului i-a luat pe frații fetiței vândute cu 2.000 de lei

Data publicării:
captura copil vandut mioara radu 5-1

Autoritățile județene s-au hotărât să îi ia pe cei patru copii care mai rămăseseră la această familie. După ce cazul a fost mediatizat, cei de la Protecția Copilului au decis să îi ridice pe copii și să îi ducă, cel mai probabil, într-un centru de plasament, iar mai apoi să fie dați unor asistenți maternali.

Fetița în vârstă de două luni este în continuare internată la spital, deoarece suferă de subnutriție.

Reporterii Digi24  au realizat un reportaj cu camera ascunsă și au reușit să cumpere, sub acoperire, o fetiță de nici două luni. Părinții au acceptat să renunțe la copil în schimbul a 2.000 de lei. 

Cerasela Gurgu, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, a precizat la Digi24 că cei patru frați ai Georgianei vor fi plasați în regim de urgență la asistenți maternali profesioniști și că micuții nu vor fi despărțiți.

Decizia de a-i lua pe cei patru copii de la părinți vine la numai o zi după ce Protecția Copilului hotărâse că frații Georgianei pot rămâne acasă.

„S-a efectuat o evaluare inițială la domiciliul părinților, aceștia mai având în grijă patru copii. În momentul acela, viața copiilor nu era pusă în pericol. Așteptăm acum punctul de vedere al poliției”, a declarat Cerasela Gurgu.

Întrebată, la Digi24, dacă specialiștii Direcției au constatat că frații Georgianei erau îngrijiți corespunzător, Cerasela Gurgu a răspuns: „Da”.

Câteva ore mai târziu, reprezentantul Direcției a explicat că decizia de a-i plasa pe copii la asistenți maternali a fost luată datorită unei adrese de la primăria din Moreni, prin care se propunea acest lucru.

Cu o zi înainte, însă, Protecția Copilului Dâmbovița și autoritățile locale conveniseră ca micuții să rămână în familie și să fie monitorizați, a mai spus Cerasela Gurgu.

Instanța va decide ce se va întâmpla cu copiii - fie continuarea măsurii plasamentului, fie revenirea acestora alături de părinți.

Mama Georgianei a declarat că vrea să-și crească toți copiii și că a acceptat să o vândă pe fetiță la presiunile soțului.

Cătălina Florea, Director Executiv al Asociației Telefonul Copilului, a declarat la Digi24 că preluarea celor patru copii s-a făcut doar la presiunile media, „care până la urmă mișcă instituțiile statului în a funcționa așa cum se cuvine”.

„Disfuncționalitățile la nivel de sistem de protecție a copilului sunt nenumărate. Acest caz putem spune că e unul rezolvat pentru că ați intervenit dumneavoastră. Sunt multe altele despre care nu avem habar și în care nu intervine nimeni”, a mai spus ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri