Noi puncte de control al rovinietei. Lista tuturor zonelor în care sunt amplasate camerele video ale CNADNR

Data publicării:
ROVINIETA DRUMURI-MFAX-1

Șoferii care nu achită rovinieta sunt pasibili de amenzi ce ajung până la 4.500 de lei. În luna ianuarie, numărul camerelor video de supraveghere s-a dublat.

Potrivit unei liste a CNADR, publicată de avocatnet.ro, cele mai multe puncte fixe de control sunt situate pe Drumul Național 1, Drumul Național 2, Drumul Național 6  și Drumul Național 15.

Singurele camere de supraveghere poziționate pe autostrăzi sunt cele de la Petrești (A1), Glina, Fetești (A2), Gilău și Snagov (A3). 

VEZI LISTA tuturor punctelor de control din România  AICI   

LISTA noilor puncte fixe de control al rovinietei

La vânătoare de roviniete. CNADNR extinde sistemul de supraveghere video

252 de milioane de euro a încasat anul trecut CNADNR din rovinietă, cu 3 milioane de euro mai mult decât în 2013. Cu aceşti bani s-ar putea repara 270 de kilometri de drum, dacă ne raportăm la standardul de cost din 2010.

Şi de pe urma celor care nu şi-au plătit rovinieta, Ministerul Transporturilor a făcut bani anul trecut. 220.000 de amenzi au fost date şoferilor care nu şi-au plătit taxa, cu aproape 17% mai mulţi ca în 2013. Pe hârtie, valoarea încasărilor sare de 20 de milioane de euro, însă aproape 60% sunt contestate în instanţă.

„Luăm măsuri în acest an ca fiecare cetățean român sau străin să-și cumpere roviniete, în acest moment nefăcând toată lumea acest lucru. Și compania nu are posibilitatea, nu are suficiente camere”, a spus Ioan Rus, ministrul Transporturilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri