Marian Oprișan este noul șef al aleșilor locali

Data publicării:
1403oprisan-54797

Actualizare 12.50. Nicio surpriză la ședința de astăzi, în care șefii de consilii județene trebuie și-au ales președintele. Cum era de așteptat, Marian Oprișan, președintele CJ Vrancea va ocupa această funcție.

„Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România este cea mai importantă structură de legitimitate a autorităților locale. Suntem responsabili de viața oamenilor din județe. Regionalizarea trebuie să devină o realitate în România, ca să mutăm puterea de la București lângă cetățeni. Cât de mult ar vrea și cât de puternic ar fi un ministru, nu poate să gestioneze problemele la nivelul unei întregi țări”, a declarat Marian Oprișan.

______________________

Nicușor Constantinescu a fost destul de supărat, după ce, aseară, colegii lui președinți de consilii județene din PSD l-au preferat pentru această funcție pe Marian Oprișan. Acesta a acuzat, imediat după ședință, că a fost un vot politic și că ar fi implicat și premierul Victor Ponta.

Premierul a încercat astăzi să minimizeze acest conflict cu Nicușor Constantinescu, spunând că nu îl deranjează foarte mult aceste critici, însă l-a deranjat un singur lucru: faptul că, în momentul în care a primit scrisoarea de la Guvern, în care președinții de consilii județene erau rugați să folosească banii de la buget cu prioritate pentru plata arieratelor, Nicușor Constantinescu a declarat că el a aruncat acea scrisoare.

De altfel, Nicușor Constantinescu nici nu participă la această ședință, în care șefii de consilii județene trebuie să își aleagă președintele.

De la Bruxelles voi urmări fumul alb după alegerea lui Francisc Marian Oprișan”, a glumit Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri