Primarul general interimar al Capitalei, demis

Data publicării:
stefanel dan marin foto facebook 23 11 2015

Primarul interimar Ştefănel Marin a fost demis din funcţie, marţi, prin votul consilierilor generali, la două luni după ce a fost desemnat în locul lui Sorin Oprescu, acuzat de fapte de corupţie.

"Se aprobă schimbarea lui Marin Ștefănel-Dan din funcția de viceprimar al Municipiului București. Hotărârea CGMB nr. 167/2015 privind desemnarea unui viceprimar să exercite atribuțiile funcției de primar general al Municipiului București se abrogă", prevede proiectul de hotărâre care a fost adoptat marți cu 37 de voturi pentru, 5 împotrivă și 3 abțineri.

Consilierul general PNL Alexandru Ionescu a declarat, după ședința CGMB, că i-a reproșat viceprimarului cu atribuții de primar general interimar lipsa de acțiune și inițiativă în ceea ce privește rezolvarea problemei RADET și a celor de la RATB.

"PNL Bucureşti a decis să demareze procesul de demitere a primarului general interimar Ştefănel Dan Marin. În acest sens, consilierii generali PNL vor iniţia în cadrul şedinţei de azi un proiect de Hotărâre privind schimbarea viceprimarului şi implicit a primarului general interimar", a declarat vicepreşedintele PNL Bucureşti, Marius Vintilă, adăugând că pentru aceasta PNL are nevoie de două treimi din numărul consilierilor generali, cărora le-a cerut să se alăture acestui demers "indiferent de partidul politic din care fac parte".

Primarul general interimar al Capitalei, Ștefănel-Dan Marin, a declarat luni seară, pentru Agerpres, că liberalii din Consiliul General al Municipiului București (CGMB) vor schimbarea sa din funcție și că unii vor „să dea iama la frigider”.

Primarul general interimar: Liberalii vor schimbarea mea; unii vor să dea iama la frigider

Din câte știu eu, da. Nu știu dacă neapărat de la PSD, dar din câte știu eu de la PNL”, a precizat Ștefănel-Dan Marin, întrebat despre zvonurile cu privire la schimbarea sa din funcție, arătând că nu știe motivul, doar că aceștia vor „să dea iama în frigider”.

După ce se rezolvă anumite probleme, este ușor să spui: gata, ne-am făcut treaba și venim noi, băieți simpatici. (...) Nu i-am văzut niciodată (pe unii consilieri — n.r.) stând alături de mine nici în discuțiile cu RADET, nici în discuțiile cu ELCEN, nu i-am văzut stând alături de mine în lucruri esențiale pentru București, mai ales că am trecut totuși printr-un accident, poate cel mai tragic accident din '77 încoace, și nu am văzut pe niciunul care să vină să propună ceva pentru. Toată lumea știe să facă declarații la televizor, toată lumea vrea să fie băiat simpatic, fiecare dintre ei, personal, în schimb, după ce apele s-au liniștit și a venit Ștefănel să facă un pic ordine în primărie, ca să pot să dau niște directori mari afară, acum s-au trezit și ei că am vrea și noi un pic la frigider. Nu se poate, că frigiderul îl țin închis și așa vă rămâne până în iunie, închis pentru toată lumea”, a afirmat, pentru Agerpres, Dan Ştefănel Marin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri