Soțul ministrului Muncii, invalid doar în acte. Iulian Câmpeanu primește de 9 ani pensie de invaliditate și indemnizație de însoțitor

Data publicării:
mariana campeanu digi

Iulian Câmpeanu și-a depus cererea de pensionare în martie 2005 la Casa de Pensii Ilfov, condusă pe atunci de actualul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, asta deși locuia în București.

Cererea a venit la doar o zi după ce soțul ministrului Muncii și-a desfăcut contractul de muncă. Medicii specialiști au considerat că el poate fi încadrat la gradul I de handicap, pentru că în cererea lui apar mai multe boli care l-ar face pe Iulian Câmpeanu să aibă probleme grave de locomoție sau chiar de hrănire, iar pentru aceasta a fost declarat că ar avea nevoie și de un însoțitor.

Așa că el a primit pensie de invaliditate, cât și indemnizație pentru însoțitor.

Cu toate acestea, în urmă cu doar câteva zile, Iulian Câmpeanu a fost filmat de jurnaliștii de la Centrul de Investigații Media în timp ce își lua nepotul de la grădiniță și părea să nu aibă niciuna din defectele de sănătate pentru care a primit timp de nouă ani peste 54.000 de lei numai din indemnizația de însoțitor.

De altfel, actele depuse la dosar sunt fie incomplete, fie conțin unele neconcordanțe, iar medicii specialiști i-au dat decizia la o săptămână după ce el a depus cererea. În mod normal, pentru astfel de încadrare a pensiei, pacientul trebuie să fie supus mai multor expertize, care pot dura până la un an.

Iulian Câmpeanu merge la nunți și conduce mașina

La nouă ani de la pensionare, bărbatul se plimbă neînsoţit, după cum o arată o filmare a jurnaliştilor de la Centrul de Investigaţii Media. Mai mult decât atât, participă la evenimente şi deţine o maşină pe care o conduce personal, spun vecinii săi.

„Vecin: Doamna Câmpeanu nu-i acasă, bărbatul ei e acasă, uite, are maşina aia, cu portbagajul în sus, vorbiţi cu dumnealui, cu domnul Iulică...

Reporter: Domnul Iulică cine e, soţul doamnei?

Vecin: E soţul doamnei Câmpeanu, dar văd că-i acasă, e maşina care-i cu portbagajul sus.

Reporter: Dumnealui o conduce?

Vecin: Da, da, da...pai e tânăr, are vreo 63-65 de ani...”

Iulian Câmpeanu primeşte lunar 930 de lei pensie şi 610 lei indemnizaţie pentru însoţitor. Din anul 2005 şi până acum, doar pentru indemnizatia de însoțitor, soţul ministrului Muncii a primit de la stat aproximativ 55.000 de lei.

Reacția Marianei Câmpeanu: tăcere. Reporterii au întrebat-o despre acest lucru, dar ministrul Muncii a venit și a plecat de la o conferință fără să spună vreun cuvânt.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri