Filmul tragediei aviatice din Alpii francezi

Data publicării:
german avion-2

Avionul Airbus A320 a decolat din Barcelona la ora 11:01, ora României. Aeronava a plecat din Spania cu o întârziere de aproape jumătate de oră faţă de cea programată.

Aparatul de zbor mergea spre Dusseldorf, în Germania. La bord se aflau 150 de pasageri: 45 de spanioli, 67 de germani, dintre care 16 elevi, și doi profesori care îi însoţeau, dar şi cetățeni turci, japonezi, columbieni, australieni, argentinieni, olandezi și belgieni, inclusiv doi bebeluşi însoţiți de părinţii cu care plecaseră în vacanţă.

11.45, ora României. Avionul ajunge în zona Alpilor francezi. Aeronava începe să piardă brusc din altitudine deasupra orasului Toulon, în apropiere de Marsilia. În numai opt minute, cade aproape 10.000 de metri.

La ora 11:53, ora României, aparatul dispare de pe radare. Este momentul în care turnul de control declară situaţie de urgenţă după ce pierde contactul radio cu aeronava.

Avionul cade între Digne-les-Bains și Barcelonnette. Imediat, autorităţile franceze trimit 450 de membri ai echipajelor de salvare. Niciunul dintre cei aflaţi la bord nu a supravieţuit.

Aeronava s-a prăbuşit în masivul Estrop, la o altitudine de aproape 2.000 de metri, într-o zonă înzăpezită. Aparatul de zbor avea o vechime de 24 de ani şi, spun oficialii francezi, fusese verificat amănunţit cu doar o zi înainte.

Este prima tragedie de acest fel petrecută în Franţa în ultimii 15 ani şi cea mai gravă din ultimii 40.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri