Ecologie printre împușcături. Paza de Coastă rusă a tras după activiștii Greenpeace

Data publicării:
eco

Ecologiştii de la Greenpeace au înfruntat gloanţele ruseşti în timpul unui protest în Oceanul Arctic. Cu arma în mână şi cu muniţie de război, Paza de Coastă a încercat să îi oprească pe militanţii care voiau să urce pe o platformă petrolieră. Încercarea activiştilor a eşuat şi doi dintre ei au fost reţinuţi.

Tentativa celor de la Greenpeace de a se apropia de platforma petrolieră nu i-a impresionat deloc pe membrii Pazei de Coaste ruse, care au tras mai multe focuri de avertisment în direcţia bărcilor în care erau ecologiştii.

Gloanţele care le-au şuierat pe lângă urechi nu i-au oprit pe activişti, care au ajuns lângă platformă cu bărci pneumatice. Au încercat să escaladeze uriaşa structură metalică, dar nu au reuşit, aşa că s-au legat de paltformă cu frânghii, în timp ce personalul de la bord încerca să îi îndepărteze cu jeturi de apă.

Organizaţia Greenpeace susţine că platforma petrolieră este foarte veche şi, prin urmare, scurgerile de ţiţei care ar putea apărea vor distruge ecosistemul.

Rusia este prima ţară care deplasează o platformă petrolieră atât de aproape de Polul Nord, dar nu este nici pe departe singura interesată de imensele rezerve de petrol din subsolul Oceanului Îngheţat. Şi celelalte ţări riverane - Statele Unite, Canada, Islanda, Finlanda, Norvegia, Suedia şi Danemarca - vor să foreze după ţiţei în Oceanul Arctic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri