Gabriela Firea: Klaus Iohannis nu recunoaşte evidenţa şi forţează o majoritate ultra-fragilă

Data publicării:
Prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea
Prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că sfidează votul românilor, pentru că „nu recunoaşte evidenţa”, și anume că PSD a avut cel mai mare scor la alegeri, şi forţează o majoritate „ultra-fragilă” de dreapta.

„Câştigătorii acestor alegeri sunt românii care au dat un vot de blam actualului Guvern PNL şi preşedintelui ţării care s-a comportat ca un secretar de partid şi nu ca un preşedinte de ţară echidistant şi echilibrat. Românii au votat în număr mare împotriva unor conducători care au condus dezastruos ţara prin criza sanitară şi au îngropat economia. Faptul că, nici în această seară, preşedintele ţării nu recunoaşte evidenţa şi forţează o majoritate ultra-fragilă de dreapta demonstrează că sfidează votul românilor. Scorul cel mai mare a fost obţinut de Partidul Social Democrat, care trebuie să propună noul premier. Aşa funcţionează democraţia! Asta înseamnă să respecţi votul exprimat de români”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

„Orice improvizaţie prezidenţială afectează şi mai mult democraţia şi se traduce printr-o palmă prezidenţială” dată electoratului „adus de preşedinte şi PNL la vot în plină pandemie”, a mai spus Firea.

Declarația vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a spus că va convoca partidele politice la consultări pentru formarea unui nou guvern și că PSD va rămâne în afara deciziei politice.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri