Studiu surprinzător despre dieta cu carbohidrați
Dietele cu mulţi carbohidraţi şi puţine proteine ar putea fi cheia longevităţii. Oamenii de ştiinţă australieni au descoperit că ne menţin creierul sănătos şi sunt la fel de eficiente ca restricţiile calorice.
Secretul longevității din Icaria
Dr. Mihaela Bilic recomandă: Superalimente pentru imunitate
Obiceiul nesănătos care slăbește organismul în lupta cu coronavirusul
Au murit după ce ar fi mâncat macrou congelat
Român aflat pe lista Most Wanted, prins în Italia
Regele Charles și-a reluat activitățile publice
O plajă din Constanța s-a transformat într-o baltă uriașă
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 30 aprilie
Incendiu și explozii la o clădire din Sectorul 1 al Capitalei
Studiul a fost realizat pe şoareci, cărora cercetătorii le-au permis să mănânce oricât vor, atât timp cât alimentele lor conţin mulţi carbohidraţi derivaţi din amidon, obţinuţi în cele mai multe cazuri din cartoful dulce. În plus, rozătoarele au primit şi caseină, o proteină din brânză şi lapte, însă cantitatea a fost considerabil mai mică, de doar 9 procente.
Oamenii de ştiinţă şi-au concentrat atenţia pe hipocamp, acea regiune din creier implicată în memorare şi învăţare şi prima care se deteriorează în cazul bolilor neurodegenerative precum Alzheimer. Şoarecii au fost mai activi şi mai buni la testele de memorie şi recunoaştere spaţială. De altfel, întreaga stare de sănătate li s-a îmbunătăţit. Iar rezultatele au fost vizibile atât la exemplarele tinere, cât şi la cele în vârstă.
Citiți și:
Aparat medical revoluționar. Cine va lua locul tomografelor actuale?
Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi24, în fiecare sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta. Arhiva emisiunii, aici.
Puteți accesa, de asemenea, secțiunea specială Sci-Tech a site-ului digi24.ro.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News