Live

Scandal la Muzeul Național de Artă. Doi istorici acuză că există falsuri în colecția Brauner, care i-ar aparține lui Adrian Năstase

Data actualizării: Data publicării:

Scandal la Muzeul Național de Artă. Doi istorici acuză instituția că expune falsuri la expoziția dedicată artistului suprarealist Victor Brauner. Acestea ar aparține chiar familiei fostului premier, Adrian Năstase. Preşedintele Asociaţiei Experţilor şi Evaluatorilor de Artă din România a sesizat inclusiv ministerul Culturii în legătură cu această situație. De cealaltă parte, reprezentanții muzeului susțin că tablourile ar avea autentificări ale unor experți recunoscuți.

Elena Crângașu, jurnalist Digi24: Președintele Experților și Evaluatorilor de  Artă, Pavel Șușară a transmis o scrisoare Ministerului Culturii în care sesizează că în cadrul acestei expoziții deschise în decembrie 2023 se află și câteva lucrări care ar fi falsuri și transmite Ministerului că ar trebui solicitată opinia unui expert internațional.

A venit și o reacție din partea directorului MNAR, Călin Stegerean: „S-au avut în vedere autentificări ale unor experți recunoscuți și prezența lor în surse biografice nu a fost contestată în lucrări cu caracter științific”.

Digi24 a cerut o reacție și din partea lui Adrian Năstase, care a spus că nu vrea să comenteze și că va veni cu siguranță Muzeul cu clarificări.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

S-au despărțit, deși nimeni nu se aștepta, iar ea a decis să spună adevărul printr-o comparație total surprinzătoare

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Băsescu: E o clasă politică incompetentă. Comparaţi-l pe Ciolacu cu Năstase, pe Ciucă, nea Nicu, generalul, cu Stolojan

A murit Pigcasso, purcelușa talentată care a vândut picturi de peste 1 milion de dolari

Adrian Năstase: Se formează un fel de alianţă a binelui, împotriva unei alianţe a răului. Este vorba de un moment de înţelepciune

Scandal de proporții în Spania din cauza unei picturi cu Isus "efeminat" și "sexualizat"

Partenerii noștri