Live

Braconaj în zona Rezervației Biosferei Delta Dunării. Doi pescari, prinși cu unelte de pescuit interzise și cu peste 50 de kg de pește

Data actualizării: Data publicării:
Braconaj în Deltă. Foto: Garda de Coastă

Doi pescari au fost prinși pe Lacul Golovița din zona Rezervației Biosferei Delta Dunării cu unelte de pescuit interzise și cu peste 50 de kg de pește. Cele două persoane se aflau într-o lotcă și aveau plase cu o lungime de peste 560 de metri. Peștele prins în ele era din specia caras și, potrivit Gărzii de Coastă, întreaga cantitate a fost predată unei societăți de profil.

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea, aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, pe lacul Golovița, au oprit pentru control o ambarcațiune tip lotcă, în care se aflau doi cetățeni români. După efectuarea controlului asupra ambarcațiunii, polițiștii de frontieră au identificat plase monofilament cu captură de pește în ele.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că lungimea totală a plaselor era de 567 metri, iar peștele prins în ele era în cantitate totală de 55,8 kilograme, din specia caras. Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăți de profil, conform prevederilor legale", au transmis polițiștii. 

Foto: Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit ”, și “pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate”.

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Una dintre cele mai frumoase femei din România, spectacol în Giulești după Rapid - Universitatea Craiova: ”Siuuuu”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Patru militari de la MApN și ISU Covasna, suspectați de braconaj. Arme, carne de vânat și trofee de animale găsite la percheziții

Patru bărbaţi din Neamţ sunt cercetaţi pentru braconaj, după ce au împuşcat un cerb evaluat la peste 6.000 euro

3 români și un ucrainean dădeau mii de euro șpagă la vamă să aducă țigări de contrabandă. Au fost prinși în flagrant

Trei tineri care au vânat ilegal un căprior au fost reţinuţi pentru braconaj, în urma unor percheziţii

Partenerii noștri