Live

Liviu Pop: Depun un proiect de lege ca să eliminăm calificativele în învăţământul primar

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop a declarat, luni, că vrea eliminarea calificativelor din învăţământul primar, evaluarea elevilor urmând să fie făcută după un model european.

Întrebat ce părere are despre propunerea legislativă a deputatului PSD Cătălin Rădulescu de castrare chimică a pedofililor, Liviu Pop a spus că nu comentează pe acest subiect, dar că şi el are un proiect de lege prin care vrea eliminarea calificativelor din învăţământul primar.

„Şi eu o să depun un proiect de lege prin care vreau să eliminăm calificativele în învăţământul primar. Să nu mai fie calificative pentru elevi, dar asta este părerea mea. Până nu o să discut în interiorul grupului, nu o să pot să spun că depun iniţiativa legislativă. Evaluarea elevilor să se facă aşa cum există astăzi în unele ţări ale Uniunii Europene, pe alte criterii. E o discuţie mult mai amplă şi pentru asta trebuie schimbată legea educaţiei naţionale. Asta v-am dat un constrarăspuns la întrebarea... (despre castrarea chimică a pedofililor - n.r.)”, a declarat Liviu Pop.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Liviu Pop şi Ilan Laufer au organizat Congresul de Fuziune prin Absorbţie, „în vederea câştigării tuturor alegerilor din 2024”

Cum vor primi elevii note începând de luni? Sorin Cîmpeanu: Dacă ai 3 ore de matematică, va trebui să ai minimum 6 note într-un an

17 ani de închisoare pentru ucigașul pădurarului Liviu Pop

Înscrierea în învăţământul primar, anul şcolar 2021-2022. Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare

Partenerii noștri