Live

George Simion nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova pentru că are interdicție până în 2023

Data actualizării: Data publicării:
Liderul AUR, George Simion. Foto: INQUAM Photos/Virgil Simonescu

George Simion nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova. Liderul AUR are interdicție de intrare în țara vecină până în 2023 și a fost forțat să se întoarcă la București cu primul avion.  

Într-o postare pe Facebook, George Simion a anunțat că nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova, deși ar fi trebuit să participe, sâmbătă, la ședința comună a parlamenterlor României și Republicii Moldova, la Chișinău. El va fi pus să se întoarcă în țară cu primul avion, sâmbătă dimineața.

„La ora 5 și ceva mă urc în primul avion spre București. Trebuie să stau în această sală de așteptare. Nu am voie să intru în Republica Moldova, deși, am venit aici (...) că mâine (sâmbătă - n.r.) e o șdință comună a parlamentelor din România și Republica Moldova și am fost invitați de către Parlamentul Republicii Moldova”, a spus George Simion.

Simion are interdicție să intre în țara vecină până în 2023.

Interdicția este în vigoare din 2018, când Simion a organizat un marș pe jos de la Alba Iulia la Chișinău. Nu este prima dată când liderul AUR încearcă să intre în Republica Moldova, folosindu-se de pașaportul diplomatic de parlamentar. A mai făcut-o și în 2021, însă fără succes.

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Politico: Cum vrea Moldova să răstoarne regimul marionetă de la Tiraspol al Rusiei. Economia Transnistriei se va prăbuși peste noapte

Maia Sandu pledează la Bruxelles pentru fonduri alocate în viitorul buget al UE: R. Moldova şi Ucraina au nevoie de un Plan Marshall

Ce a făcut și ce trebuie să mai facă România pentru Republica Moldova

România a câștigat aurul la Europenele de canotaj, în proba feminină de dublu vâsle, categorie ușoară

Partenerii noștri