Live

Video Prăpăd într-o comună din Iași, după ce localnicii s-au împotrivit lansării unei rachete antigrindină

Data actualizării: Data publicării:
Lansare de rachete antigrindină Foto: agrointel.ro

Grindina a făcut prăpăd într-o comună din județul Iași (Dobrovăț), după ce lansarea de rachete antigrindină a fost îngeunată de un grup de fermieri. Nouă localnici au mers cu mașini și căruțe în fața punctului de lansare a rachetelor de la Codăești (județul Vaslui) pentru a împiedica operațiunea. Oamenii susțineau că nu va mai ploua suficient din cauza rachetelor.

Până la sosirea echipajului de poliție, a început ploaia, iar localnicii au plecat. Numai că natura s-a dezlănțuit, așa cum era prognozat.

Nu ar fi prima oară când fermierii protestează împotriva rachetelor anti-grindină, deși acestea le-ar putea salva culturile de la prăpăd.  În ciuda opoziției lor, vineri, când jumătate de țară a fost sub cod galben de ploi și vijelii, au fost lansate 159 de rachete.  

Furtună cu grindină a fost vineri după-amiază și în Dej, județul Cluj, unde gheața a distrus pomi și culturi agricole. În județul Neamț, pe Drumul Național 15D, traficul a fost oprit zeci de minute, după ce un copac a căzut pe șosea, din cauza vântului. Autoritățile din județele Cluj, Iași și Bistrița-Năsăud au emis și o avertizare de tip RO-Alert pentru grindină, vijelii și averse torențiale. Vântul a bătut cu putere, iar cantitățile de apă au depășit 35 de litri pe metru pătrat.

Editor : L.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Protest împotriva rachetelor antigrindină. Fermier: "Ploile sunt condamnate la pieire din cauza acestui sistem"

Fermierii români nu mai vor sisteme antigrindină. Ce nemulțumiri au agricultorii

VIDEO. Inundații de proporții în deșertul din Oman, strat gros de grindină în Emiratele Arabe Unite, furtuni violente în Antalya

HARTĂ. Ploi torențiale, vijelii și grindină în mare parte din țară. Au fost emise un cod galben și un cod portocaliu de vreme rea

Partenerii noștri