Live

Măsuri împotriva coronavirusului la metrou. Cum ar putea fi evitată aglomerația de la orele de vârf

Data actualizării: Data publicării:
Stați

Autoritățile au interzis activitățile din România care implică participarea a mai mult de 1.000 de persoane, a anunțat duminică secretarul de stat în MAI, Raed Arafat. Metroul din București este unul dintre locurile cu un flux mare de oameni. Stațiile de metrou și trenurile sunt dezinfectate zilnic, însă circulația călătorilor nu poate fi restricționată. Companiile, în schimb, ar putea regândi programul angajaților astfel încât să se evite aglomerația de la orele de vârf, este propunerea Marianei Miclăuș, reprezentanta Metrorex.

Mariana Miclăuș, reprezentant Metrorex: "Pentru acest aspect, după cum se știe, noi am luat deja măsurile care s-au impus. În speță au fost afișate mesaje atât în trenuri cât și în stațiile de metrou. Am impus măsuri de intensificare a dezinfectărilor în metrou și în stații.

Pentru fluxurile de călători, noi circulăm cu întreaga flotă și mă gândesc că împreună cu colegii mei vom dispune măsuri suplimentare., Cred că și companiile ar trebui să-și regândească puțin programul astfe încât gradul de aglomerație să poată fi diminuat. Noi, în general, zilnic circulăm cu capacitatea noastră maximă de trenuri.

Nu putem să restricționăm accesul călătorilor la metrou. Încercăm să luăm și alte măsuri, dar ca și capacitate de circulație a trenurilor o să regândim poate puțîn programul de circulație. Fluxul pe o stație ajunge și la 18.000 de călători pe zi.

Noi ne dorim să avem călători și călătorii să aibă încredere în serviciile de metrou. După cum știți, pe magistrala 2 se circulă la interval de 2 minute. Vom încerca și o fluidizare a călătorilor pe stațiile de corespondență.

Săptămânal și chiar la două zile sunt comandamente la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. De comun acord vom stabili ce măsuri vor fi luate la Metrorex", a declarat Mariana Miclăuș, într-o intervenție telefonică la Digi24. 

Editor: I. I. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Arpad Paszkany s-a afișat cu noua iubită, cu 24 de ani mai tânără, iar acum s-a aflat totul: femeia a rupt tăcerea

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Contractul pentru 62 de trenuri noi, anulat de instanță. Grindeanu: Nu e neapărat pierdere, sunt convins că va exista o reevaluare

VIDEO Reacția Metrorex, după ce un tren de metrou a circulat cu uşile deschise. A fost retras din circulaţie

Raport Metrorex: Erori în lanț ale angajaților au dus la ciocnirea a două trenuri în februarie

Sorin Grindeanu a solicitat conducerii Metrorex un raport cu privire la cauzele accidentului de la stația Timpuri Noi

Partenerii noștri