Live

Nelu Tătaru, despre măsurarea temperaturii: Este bine pentru fiecare dintre noi. E un minim triaj

Data actualizării: Data publicării:
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că măsurarea temperaturii la intrarea în supermarket sau la locul de muncă este necesară, pentru că permite un „minim triaj epidemiologic”.

„Gândiți-vă că în orice spațiu închis trebuie să avem un control, că vrem, că nu vrem. Este bine pentru fiecare dintre noi. Trebuie să gestionăm un minim triaj epidemiologic. Este un minim triaj”, a spus el.

„Iei temperatura unui om și acasă. Acea exprimare nefericită, termoscaner, nu există. Este un termometru digital cu care luăm temperatura. Are o marjă de eroare, tocmai de asta am dus-o la 37,3, dar se poate să reluăm această temperatură după 2-5 minute să vedem dacă rămâne. Este o măsură de protecție pentru noi, inclusiv pentru cel care are temperatură mai mare de 37,3”, a mai spus Tătaru.

Declarația vine după ce mai multe persoane s-au opus acestei proceduri. A existat chiar și un incident soldat cu îmbrânceli la un supermarket din București, care însă pare să fi fost regizat.

Editor web: M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

Partenerii noștri