Live

Permisul pentru categoria B va fi valabil și pentru unele tipuri de motociclete

Data actualizării: Data publicării:
Permisul pentru categoria B va fi valabil și pentru unele tipuri de motociclete. Foto: Profimedia Images

Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, propunerea legislativă prin care permisul de conducere eliberat pentru categoria B este valabil şi în cazul anumitor tipuri de motociclete. Legea merge la promulgare.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, în sensul stabilirii valabilităţii permisului de conducere eliberat pentru categoria B şi în cazul anumitor tipuri de motociclete, dacă deţinătorul permisului are vârsta de 24 de ani împliniţi şi permisul eliberat pentru categoria B a fost obţinut cu cel puţin doi ani în urmă.

„Permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile şi pentru motocicletele cu transmisie automată cu cilindree maximă de 125 cm3, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, categoria A1. Deţinătorii permiselor trebuie să aibă vârsta minimă de 24 de ani împliniţi, permisul pentru categoria B obţinut de minimum trei ani şi să facă dovada absolvirii a 10 ore de pregătire practică în cadrul unei unităţi autorizate de pregătire a conducătorilor de autovehicule”, conform proiectului de lege adoptat, marţi, de către deputaţi.

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege, în calitate de for decizional şi astfel legea merge la promulgare, scrie News.ro.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un motociclist de 19 ani a fost reţinut de poliţişti după o urmărire de câţiva kilometri

Permisul de conducere categoria B devine valabil și pentru anumite motociclete, dar numai în anumite condiții

Un bărbat a murit după ce a fost lovit pe stradă de un tânăr de 17 ani care făcea școala de șoferi

Noi reguli pentru șoferii care au permisul furat, pierdut sau deteriorat. Un proiect al MAI îi scapă de cozile la ghișee

Partenerii noștri