Live

Cătălin Striblea: Am numărat cel puțin 4 minciuni pe care Dăncilă le-a spus la Bruxelles

Data actualizării: Data publicării:

Jurnalistul Cătălin Striblea atrage atenția cu privire la mai multe declarații controversate făcute de premierul Viorica Dăncilă la Bruxelles, despre care spune că sunt „minciuni”.

După ce Viorica Dăncilă le-a spus europarlamentarilor din grupul Socialiștilor și Democraților că jandarmerița de la protestele din 10 august a fost bătută cu bestialitate de „protestanți”, premierul s-a mai remarcat și prin alte declarații incorecte sau pe jumătate adevărate.

„Am numărat cel puțin patru minciuni pe care Viorica Dăncilă le-a spus într-o singură călătorie la Bruxelles.

1. Le-a spus ”verzilor” că ”se bănuiește că protestatarii erau aduși din afară și că erau drogați.”
2. A afirmat că ”Iohannis este cel care a demis-o pe Kovesi,” deși președintele a fost obligat de CCR.
3. Susține că ”60 la sută dintre magistrați sunt anchetați de DNA,” deși vorbim de o covârșitoare majoritate de plângeri.
4. A spus că PSD nu se implică în referendumul de pe 7 octombrie, deși cu o săptămână înainte anunțase că ”PSD sprijină referendumul.”

De aici eu cred că doamna prim-ministru nu este chiar o nevinovată, victimă a stresului și a presiunilor mai marilor săi politici. Când minți repetat și cu premeditare ești parte a aceluiași cerc toxic care conduce România. Nu mai e nimic de râs”, notează jurnalistul Cătălin Striblea. 

Afirmațiile făcute de premier la Bruxelles nu pare să îi fi convins nici pe europarlametari. 

Ska Keller, co-președinta grupului verzilor din Parlamentul European, a declarat pentru G4Media că Viorica Dăncilă a mai spus că „protestatarii au fost trimiși din afară și că erau drogați”, dar și că șefa DNA a fost demisă de președinte. „Nu împărtășim această viziune. Ne-am exprimat îngrijorările în ce privește reforma sistemului judiciar, care ar putea încetini lupta anti-corupție dar și în legătură cu violențele poliției împotriva protestatarilor pașnici. Din punctul nostru de vedere, evoluțiile din România sunt periculoase deoarece ar putea face foarte dificilă sancționarea actelor de corupție”, a declarat Ska Keller.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Peter Szijjarto critică Bruxelles-ul pe tema migrației. Ce priorități are Ungaria pentru președinția UE

Republica Moldova va avea simultan alegeri prezidențiale și referendum pentru aderarea la UE în octombrie. Ce arată sondajele

Conferința extremiștilor europeni, unde trebuiau să vorbească Farage și Orban, a fost oprită de poliția de la Bruxelles

Ursula von der Leyen scapă de scandalul „Piepergate”. Eurodeputatul german numit de președinta CE la IMM-uri renunță la funcție

Partenerii noștri