Live

Claudia Țapardel, membru PSD: TAROM, ca și multe alte companii, nu au fost căpușate numai pe timpul guvernării PSD

Data actualizării: Data publicării:

O declarație neașteptată a fost făcută, duminică, la emisiunea Junalul de seară, de la Digi24, de fostul europarlamentar PSD Claudia Țapardel. Ea a spus că TAROM „ca și multe alte companii, nu au fost căpușate numai pe timpul guvernării PSD”. Anterior, tot ea a spus că privatizarea companiei ar fi „o greșeală imensă” și că „n-avem nevoie să vindem TAROM la bucată”.

Cosmin Prelipceanu: Printre pasageri erau și niște parlamentari, pe domnul ministru parlamentarii îl interesau, din declarația lui rezultă asta. Ăsta este celebrul abuz în serviciu, nu? Care a fost cât pe ce să nu mai existe.

Anca Bălășoiu, membru Pro România: Da, acum ne gândim și de ce era să nu mai existe. Pentru că face parte dintr-o conduită mai largă, dar mă îndoiesc că este singurul (caz de abuz în serviciu, n.red.) Eu cred că face parte din tabloul mai larg din modalitatea de a guverna.

Cosmin Prelipceanu: Doamna Dăncilă spune așa: Nu cred că ar fi luat o decizie care să mă pună într-o situație neplăcută. Pentru Cristian Tudor Popescu este prima declarație a săptămânii, cea care te lasă cu gura căscată. Este argumentul premierului în apărarea ministrului, acuzat de deturnarea de avioane TAROM.

Claudia Țapardel, fost europarlamentar PSD: Ce vreți să vă răspund... să vă comentez? Vreau să vă spun două lucruri. În ceea ce privește TAROM-ul, un management privat este eficient. În multe companii naționale un management privat ar fi eficient. În același timp, o privatizare a TAROM este o greșeală imensă și sunt total împotriva unei astfel de viziuni și de strategii în ceea ce privește companiile naționale. N-avem nevoie să vindem TAROM la bucată unor companii germane, așa cum se dorește. Trebuie să fim atenți.

Cristina Prună, deputat USR: Management privat pe care PSD a vrut să-l scoată din lege, OUG 109? De asta vorbiți, doamnă Țapardel?

Claudia Țapardel, fost europarlamentar PSD: Să știți că, din păcate, această companie (TAROM, n.red.), ca și multe altele, nu au fost căpușate numai pe timpul guvernării PSD, ci este o cutumă și o tradiție care se întâmplă în multe alte companii...

Cristina Prună, deputat USR: Deci recunoașteți că PSD a căpușat această companie...

Claudia Țapardel, fost europarlamentar PSD: ... Indiferent de guvernările care au existat, mai ales în guvernările de dreapta. Și o să vă dau niște exemple, n-o să dau acuma, ca să nu monopolizez emisiunea, de niște colegi de la dumneavoastră.

Iulia Scântei, senator PNL: Răspunsul este precum al doamnei prim-ministru, nu are niciun conținut. Sunteți foarte bine pregătită la partid pe comunicare, ați deviat răspunsul. Noi suntem în această situație de încălcare a legii penale și a drepturilor pasagerilor...

Claudia Țapardel, fost europarlamentar PSD: ... Atunci este o anchetă DNA și ne vom lămuri cine spune adevărul.

Citește și

Cine este Mădălina Mezei și cum a ajuns să o cunoască pe Viorica Dăncilă

Adevărul.ro: Cuc a primit ordinul privind avioanele TAROM de la Ionel Arsene. Reacţia şefului PSD Neamţ

Cetățeanul Răzvan Cuc” o amenință pe fosta șefă a TAROM cu o plângere penală pentru „inducere în eroare a organelor judiciare”

Redactor web: George Costiță

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mircea Geoană spune că pesediștii îl atacă pentru că îi deranjează sondajele: Posibila mea candidatură creează fibrilație în sistem

Simonis: România nu e pregătită peste noapte pentru cota progresivă. La fel și cu taxa pe lux. ANAF să se raporteze la un calcul al UAT

Alfred Simonis, despre atacurile din coaliție în campania electorală: Vor exista, mai ales din eșaloanele doi și trei

PSD şi PNL se acuză reciproc pentru surparea străzii din Slănic Prahova

Partenerii noștri