Live

Comisia juridică din Senat dezbate luni legea privind carantinarea şi izolarea

Data publicării:
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Comisia juridică a Senatului reia luni, dezbaterile asupra proiectului de lege privind carantinarea şi izolarea. Amânarea a fost cerută de PSD, care a acuzat Guvernul Orban că a trimis la Parlament „o lege proastă, făcută pe picior”. 

Votul în plenul Senatului pe proiectul Guvernului privind carantina şi izolarea a fost amânat pentru luni, iniţiativa aparţinând reprezentanţilor PSD. Senatul îşi reia activitatea luni dimineaţa, de la ora 9.30.

PSD susține că izolarea, carantina și spitalizarea „trebuie făcute pe baza unor dovezi clare, științifice de boală. „Semnele sugestive” nu reprezintă o dovadă științifică, clară” și că în lege nu este precizată perioada acestor măsuri.

O altă problemă, în opinia PSD, este cea a copiilor cu părinți aflați în izolare sau în carantină. „În niciun caz vreun funcționar vremelnic nu poate hotărî soarta lor, chiar și temporară”, arată PSD.

Premierul Ludovic Orban s-a declarat indignat de amânarea PSD.

„Amânarea aoptării legii înseamă o creștere dramatică a riscului de infectare cu COVID-19. În totate țările democratice din lume autoritățile au la dispoziție carantina, izolarea și posibilitatea de a trata pacienții sub control medical”, a spus sâmbătă premierul.

Editor: B.P.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Vot istoric pentru Centura Verde București-Ilfov: Noul Cod Silvic a fost adoptat de Senat

Elevii care au luat BAC-ul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una dintre probe. Proiectul de lege a fost depus la Senat

Scandal în Senat pe taxa pe boală: „Dacă eram în vremurile alea bune, îi aruncam o mănușă în bot și îl provocam la duel”

Senatul SUA a adoptat sâmbătă o lege a bugetului, evitând în ultimul moment paralizia serviciilor publice

Partenerii noștri