Live

Joe Biden se va întâlni cu Klaus Iohannis și liderii formatului NATO București 9 în Polonia

Data actualizării: Data publicării:
Joe Biden și Klaus Iohannis, la summitul NATO de la Madrid. Foto: Profimedia

Președintele Joe Biden va participa, miercuri în Polonia, la o reuniune a liderilor din formatul NATO București 9 (B9), din care face parte și România, în timpul vizitei sale la Varșovia, unde subiectul sprijinului acordat Ucrainei va fi discutat, spune ambasadorul SUA în Polonia, Mark Brzezinski.

Președintele american Joe Biden va ajunge în Polonia luni, pentru o vizită programată în această țară, care va dura până miercuri.

Biden va susține un discurs marți seară la Varșovia, unde este așteptat să mulțumească Poloniei pentru rolul său în contextul războiului din Ucraina și a urmărilor sale, ca aliat NATO aflat la graniță, a spus ambasadorul SUA Mark Brzezinski într-un interviu la TVN24, citat de publicația locală TVP.info.

„Este un moment istoric. Niciodată până acum președintele SUA a fost de două ori într-un an în Polonia. Este o mare onoare”, a spus ambasadorul. „Va fi un moment când veți putea să-l vedeți personal pe președintele SUA, care vă vorbește despre criza care are loc azi în Europa Centrală. Este un moment istoric”.

Biden se va întâlni cu președintele polonez Andrzej Duda și va participa miercuri și la o reuniune NATO în formatul București 9, la care va participa și președintele României, Klaus Iohannis.

Întrebat dacă președintele ucrainean Volodimir Zelenski va participa la întâlnirea B9, Brzezinski a spus: „Este o întâlnire a liderilor București 9. Vor vorbi despre apărarea comună, cum vor continua să sprijine Ucraina. Cred că va fi o întâlnire a acelor lideri”.

Ambasadorul american nu se așteaptă ca Zelenski să vină în Polonia.

De asemenea, el spune că vizita președintelui Biden va fi limitată la Varșovia iar programul este încă în lucru.

Viceministrul polonez de externe Arkadiusz Mularczyk a declarat luni că guvernul de la Varşovia doreşte ca preşedintele american Joe Biden să "anunţe stabilirea de baze militare permanente ale NATO" în Polonia în timpul vizitei sale în această ţară, săptămâna viitoare.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Nemaiîntâlnit! Câți bodyguarzi ”l-au apărat” pe Dan Șucu de jurnaliști după Rapid - Craiova! Oamenii patronului, mesaj pentru presă

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Iohannis a discutat cu premierul canadian Justin Trudeau despre NATO

Țările G7 s-au angajat să-și închidă centralele pe cărbune până în 2035

Stoltenberg spune că „nu e prea târziu” pentru ca Ucraina să câştige războiul. Zelenski cere accelerarea livrărilor de arme

FT: Băncile occidentale au plătit taxe de 4 ori mai mari la bugetul Rusiei decât înainte de invazia Ucrainei

Partenerii noștri