Live

Ludovic Orban, prim-ministru desemnat. Klaus Iohannis a făcut anunțul

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos/George Călin

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, numele noului prim-ministru. Acesta este Ludovic Orban, președintele PNL. Anunțul a fost făcut în urma unei noi runde de consultări cu șefii partidelor de opoziție. 

„După consultările cu partidele parlamentare am tras concluzia că se conturează un guvern în jurul PNL-ului”, a spus Klaus Iohannis, precizând că PNL a fost singurul dispus să își asume guvernarea. 

Orban are, conform Constituției, o perioadă de 10 zile în care să decidă componența Guvernului, și să convingă partidele parlamentare să voteze învestirea Cabinetului. PNL are nevoie de 233 de voturi pentru a-ți pune în funcție Executivul. 

„PNL a fost singurul partid care a venit la consultări și a spus că sunt dispuși să-și asume guvernarea în această perioadă de tranziție. Guvernul va avea un mandat scurt, până la alegerile parlamentare. Personal cred că alegerile anticipate sunt o soluție foarte bună, dar nu cu guvernul Dăncilă interimar”, a spus Klaus Iohannis.

„Sper ca toți actorii politici să înțeleagă că suntem în criză politică și cu cât mai repede se ajunge la o soluție satisfăcătoare, cu atât mai bine pentru România”, a continuat președintele.

Klaus Iohannis a spus că noul guvern trebuie instalat urgent pentru a îndeplini mai multe sarcini în așteptare – organizarea alegerilor prezidențiale, elaborarea proiectului de buget pe 2020, închiderea bugetului pe anul acesta.

„Sunt convins că se vor strădui să pună e picioare o guvernare de tranziție de succes”, a spus Klaus Iohannis.

Citește și: Prima reacție a lui Ludov Orban după ce a fost desemnat prim-ministru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mesajul lui Klaus Iohannis, de Ziua Veteranilor de Război: „Respect etern eroilor noștri veterani!”

Traian Băsescu, despre candidatura lui Iohannis la NATO: „Nu are nicio șansă”

George Tuță, candidatul Alianței PSD-PNL la Primăria Sectorului 1, și-a depus candidatura: „Vom reconstrui capitala Capitalei”

Ciolacu, despre şansele lui Iohannis la şefia NATO: Atuul preşedintelui este faptul că nimeni nu este împotriva domniei sale

Partenerii noștri