Live

Nicolae Ciucă: PNL este partidul care garantează stabilitatea guvernamentală, dezvoltarea economică și moderația în actul guvernării

Data publicării:
Premierul Nicolae Ciucă. Foto: Inquam Photos/Ilona Andrei

Partidul Naţional Liberal este singurul mare partid naţional care promovează liberalismul economic şi politic şi garantează stabilitatea guvernamentală, dezvoltarea economică şi moderaţia în actul guvernării, a afirmat, marţi, preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă.

„Partidul Naţional Liberal este singurul mare partid naţional care promovează liberalismul economic şi politic, are o viziune politică de centru-dreapta, iar istoria mai veche şi recentă ne arată că este partidul care garantează stabilitatea guvernamentală, dezvoltarea economică şi moderaţia în actul guvernării. Partidul nostru, alături de preşedintele României, excelenţa sa domnul Klaus Werner Iohannis, reprezintă garanţia ce susţine cu toată tăria apartenenţa României la Alianţa Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană, asumând valorile democraţiei constituţionale de tip occidental”, a declarat Nicolae Ciucă, la evenimentul organizat la Muzeul Naţional Brătianu - Vila Florica de la Ştefăneşti, cu prilejul aniversării a 147 ani de la înfiinţarea Partidul Naţional Liberal.

El a evocat istoria PNL şi pe „Brătieni”, transmiţând că „a fi liberal nu este doar o simplă alegere a unei doctrine politice sau economice”, ci este „o trăsătură de caracter şi un mod de viaţă”.

„Cu Partidul Național Liberal la guvernare, în România se investește și se investește acum. Din acest motiv, fondurile europene multianuale, PNRR, alături de toate celelalte programe de investiții ale Guvernului și ale autorităților locale, reprezintă garanția stabilității și dezvoltării economice a României”, a spus președintele PNL.

Liderul liberal a vorbit, cu acest prilej, şi despre trăsăturile statului liberal, menţionând că „toţi liberalii, indiferent dacă sunt sau nu membri ai Partidului Naţional Liberal, au obligaţia să îl construiască şi să îl protejeze”.

La eveniment a fost prezent preşedintele Klaus Iohannis.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sebastian Burduja vrea ca Bucureştiul să devină port la Dunăre: „Nimeni nu a fost în stare în 34 de ani să facă asta”

România trimite un nou pachet de ajutor umanitar în valoare de milioane de lei în Fâșia Gaza

Pedro Sanchez a decis să nu demisioneze. Zeci de mii de spanioli i-au cerut, în stradă, să nu plece din funcția de prim-ministru

Băsescu: Dacă trebuie să aleg dintre Ciucă, Ciolacu și Geoană la prezidențiale, nu mă duc la vot

Partenerii noștri