Live

Gabriela Firea a anunțat că va dona 10% din salariul său pentru reconstrucția catedralei Notre-Dame

Data actualizării: Data publicării:

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a transmis, joi, că va dona 10% din salariul său, timp de trei luni, fondului instituit pentru finanțarea lucrărilor de reconstrucție a catedralei Notre Dame, devastată de incendiu, luni. Edilul a trimis, de asemenea, o scrisoare omologului său de la Paris, în care și-a exprimat regretul față de paguba suferită.

Gabriela Firea i-a transmis primarului Parisului, Anna Hidalgo, „compasiune și solidaritate după teribilul incendiu ce a mistuit Catedrala Notre-Dame de Paris”.

Edilul Capitalei a anunțat, de asemenea, că se va alătura eforturilor de solidaritate pentru reconstruirea monumentului prin sprijin financiar, moral sau spiritual.

Iată scrisoarea integrală: 

„Stimată Doamnă Primar, În numele Bucureștiului și al locuitorilor săi, vă transmit mesajul nostru de compasiune si solidaritate, dupa teribilul incendiu ce a mistuit Catedrala Notre-Dame de Paris, simbolul și inima Franței, parte a patrimoniului arhitectural mondial.

Vă asigur că suntem cu sufletul alături de dumneavoastră și de cetățenii orașului Paris, în acest moment atât de trist pentru Capitala Franței. Această tragedie a unit nu numai un popor, ci o întreaga lume. Am văzut ieri un popor francez îngenuncheat, dar nu în semn de înfrângere, ci într-un act impresionant de credință!

Indiferent de nationalitate sau origine, oameni din intreaga lume s-au rugat pentru eroii pompieri care și-au riscat viața pentru a salva acest simbol al umanității și iată că astăzi avem speranța unui nou început!

Sunt convinsă că vom contribui cu toții la reconstruirea acestui monument de o valoare inestimabilă, prin sprijin financiar, moral sau spiritual. Personal, doresc să mă alătur eforturilor de solidaritate și să donez 10% din salariul meu, timp de trei luni, în fondul de solidaritate dedicat reconstrucției Catedralei Notre-Dame de Paris.

Sper ca gestul meu să fie urmat de cât mai mulți oameni.

Cu solidaritate, Gabriela Firea Primar General”.

Un incendiu a izbucnit luni seară la catedrala Notre-Dame din ParisNu este clară cauza incendiului, însă oficialii susţin că ar putea avea legătură cu lucrările de renovare. Un istoric francez a declarat că asistăm la prăbușirea „celui mai vizitat monument istoric”. Una dintre turle și acoperișul s-au prăbușit.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Firea intră în competiția tricourilor cu Piedone și Nicușor Dan. Mesajul adresat adversarilor bărbați, la depunerea candidaturii la PMB

Ciolacu crede că Firea poate recupera distanţa faţă de Nicușor Dan, dacă echipa se va „focusa în aceste 30 de zile”

Piedone: PSD a băgat-o pe Firea la gunoi, apoi a reciclat-o și i-a spus că e cea mai bună. Firea: Nu răspund cu aceeași monedă

Sorin Grindeanu propune ca Centura Capitalei să treacă în administrarea Primăriei București

Partenerii noștri