Live

Tânăra din Pitești, diagnosticată cu o formă rară de cancer chiar în ziua în care a născut, a murit

Data publicării:

O tânără de 23 de ani din Pitești, diagnosticată imediat după ce a născut cu sarcom alveolar de părți moi, o formă rară de cancer, cu metastaze, s-a stins din viață miercuri, într-o clinică din Turcia.

Cristina Manea a născut, prin cezariană, o fetiță perfect sănătoasă, în vara anului trecut. Însă la scurt timp după ce și-a revenit din anestezie, tânăra a început să aibă dureri groaznice de cap, relatează Adevărul.ro. Cum durerile de cap pot apărea ca efect secundar al anesteziei, familia Cristinei nu a bănuit că tânăra suferea de o boală gravă, mai ales că nu se simțise rău.

Piteșteanca a rămas internată la secția de Terapie Intensivă și a reușit să își vadă fetița câteva minute, până când durerile cumplite au început iar. "Nu a avut niciodată nicio problemă medicală, niciun simptom... Începând cu luna a patra de sarcină, a început să tuşească uşor. După aceea, tusea s-a accentuat. Totul a fost pus pe seama unei sarcini mai grele, toxice. A născut pe 25 iulie 2017, la ora 8:10. La 10-12 ore după naştere, a acuzat dureri mari de cap. I-au făcut la Spitalul Judeţean din Piteşti un tomograf general şi atunci s-a declanşat calvarul, fiind suspectă de cancer cu metastaze la plămâni şi cap.”, a povestit atunci Adrian Manea, soţul tinerei.

Câteva zile mai târziu, diagnosticul a fost confirmat și de specialiștii de la Institutul Oncologic Fundeni, care i-au recomandat un tratament cu radioterapie. Pentru a trata forma rară de sarcom, familia s-a mobilizat și a reușit să strângă în două săptămâni, printr-o mobilizare excepțională, cei 70.000 de euro pentru un tratament în Turcia, care îi dădea Cristinei 50% șanse de supraviețuire.

Tânăra a fost internată la clinica din Turcia și, cu toate că inițial a părut că răspunde la tratament, ea s-a stins din viață miercuri. Fratele Cristinei a anunțat, într-un mesaj pe Facebook, că sora lui va fi înmormântată sâmbătă.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Tatăl meu `a explodat`!” A spus totul după 7 ani: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cifre îngrijorătoare. Crește numărul cazurilor de cancer în rândul adolescenților și tinerilor, iar rata de supraviețuire e mai mică

Regele Charles al III-lea își reia activitățile publice. Starea sa de sănătate este „foarte încurajatoare”, anunță Palatul Buckingham

„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii

„Șanse reale pentru un leac”. Primele vaccinuri împotriva cancerului sunt testate la Londra

Partenerii noștri