Live

Galerie Foto Atac armat în SUA. Cel puțin două persoane au murit și alte câteva zeci au fost rănite

Data publicării:
Cel puțin două persoane au fost ucise și alte 30 au fost grav rănite în urma unui atac armat care a avut loc în Baltimore, SUA. FOTO: Profimedia Images

Cel puțin două persoane au fost ucise și alte 30 au fost grav rănite în urma unui atac armat care a avut loc în Baltimore, SUA, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, potrivit Sky News.

Poliția a declarat că 30 de persoane au fost rănite în timpul atacului, care a avut loc la o petrecere de stradă din zona Brooklyn Homes, în sudul orașului, care se află în statul Maryland.

Departamentul de Poliție din Baltimore a primit numeroase apeluri, care anunțau un schimb de focuri. Ofițerii au ajuns la fața locului și au găsit mai multe persoane care erau rănite.

Zece persoane au fost transportate la spitale de către poliție, în timp ce alte 20 de persoane s-au dus singure, neavând nevoie de ajutor.

Autoritățile cercetează zona pentru a afla ce s-a întâmplat cu exactitate.

Martorii au declarat presei locale că sute de persoane se adunaseră pentru un eveniment numit Brooklyn Day.

Primarul orașului Baltimore, Brandon Scott, a declarat că această tragedie „de nedescris evidențiază impactul și necesitatea de a face față proliferării excesive a armelor ilegale pe străzi”.

„În această dimineață, tot Baltimore este în doliu pentru viețile pe care le-am pierdut aici și inimile noastre sunt alături de toți cei care se recuperează în urma acestui atac. Această anchetă este în curs de desfășurare, iar detectivii noștri de la Omucideri vor continua să lucreze până când vor afla ce s-a întâmplat aici. Ceea ce știm în această dimineață este că a fost un act nesăbuit și laș care s-a întâmplat aici și care a distrus multe vieți și a costat viața a doi oameni. Și vreau ca cei care sunt responsabili să mă audă foarte clar. Nu ne vom opri până când nu vă vom găsi. Și vă vom găsi. Până atunci, sper ca, cu fiecare respirație, să vă gândiți la viețile pe care le-ați luat”, a mai spus el.

Editor : Bianca Chirilă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Democrații și republicanii l-au invitat împreună pe Netanyahu să țină un discurs în Congresul SUA

Războiul nu se termină până când Hamas nu va fi "distrus", avertizează Netanyahu după ce SUA au prezentat planul de încetare a focului

A murit mama lui Michelle Obama. Primele declarații emoționante ale familiei despre Marian Robinson, numită afectuos "prima bunică"

Suma uriașă pe care Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. "Sistemul online de strângere de fonduri a fost copleşit"

Partenerii noștri