Live

Iohannis: Nu sunt date că Republica Moldova ar fi ținta vreunui atac sau că ar fi planificată vreo acțiune care o privește

Data actualizării: Data publicării:
Klaus Iohannis și Maia Sandu, în timpul conferinței de presă comune la Chișinău. Foto: Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, înaintea Summitului NATO de la Bruxelles, că nu sunt niciun fel de informații că Republica Moldova ar fi ținta vreunui atac sau că ar fi planificată o acțiune la adresa acestui stat. 

"Nu sunt justificate îngrijorările legate de țara noastră, România e în siguranță, e apărată de cea mai mare alianță, dar nici îngrijiorările legate de Republica Moldova nu au justificare.

Nu sunt nicun fel de date că Republica Moldova ar fi ținta vreunui atac sau că ar fi planificată o acțiune care privește Moldova.

Problemele Republicii Moldova vin din numărul mare de refugiați, slăbiciunea economică și situația energetică, Republica Moldova e stat captiv, primește energie doar din două surse - Rusia și Transnistria.

Cam acestea sunt problemele Moldovei, putem ajută cu finanțări, transfer de energie și sprijin pentru economia Republicii Moldova.

Dar, la acest moment nu avem niciun fel de date că ar există alte amenințări", a declarat Klaus Iohannis, răspunzând unei întrebări din partea jurnaliștilor.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Una dintre cele mai frumoase femei din România, spectacol în Giulești după Rapid - Universitatea Craiova: ”Siuuuu”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Experţi ONU susţin că au găsit la Harkov resturile unei rachete nord-coreene (Reuters)

Lovitură grea pentru Șoigu în jocurile de putere de la Kremlin. Ce schimbări pregătește Putin, după arestarea protejatului ministrului

Iohannis a discutat cu premierul canadian Justin Trudeau despre NATO

Maia Sandu pledează la Bruxelles pentru fonduri alocate în viitorul buget al UE: R. Moldova şi Ucraina au nevoie de un Plan Marshall

Partenerii noștri